Аваков відмовився вибачатися за злочини «перевертнів» з поліції

11:53, 05.06.2020
Аваков відмовився вибачатися за злочини «перевертнів» з поліції

Арсен Аваков вважає, що депутати не повинні його повчати "родіну любити".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відмовився публічно вибачитися перед постраждалими від свавілля «перевертнів» з поліції, які вчинили злочини в різних містах України в останні роки.

 

Зокрема, під час доповіді Авакова у Раді слово взяла народна депутатка Інна Совсун, яка сказала, що не має запитань до міністра, але закликала його публічно вибачитися перед батьками 5-річного Кирила Тлявова, за вбивство якого засудили поліцейських, а також перед згвалтованою поліцейськими жінкою з Кагарлика.

 

Про це повідомляє «Україна молода» у п’ятницю.

 

У відповідь міністр МВС ледь не зірвався на депутатку: «Я не буду робити те, що ви хочете, я буду робити те, що повинен. Ви сказали неправду, коли сказали, що вбивці 5-річного Кирила Тлявова на свободі. Це не так. Один із них, колишній працівник поліції, зараз знаходиться в тюрмі. Двох відпустив суд з певними обов’язками два місяці тому. Один неповнолітній також має запобіжний захід. Вчора були роковини смерті хлопчика. Поліція разом з тією сім’єю завжди, в тому числі і вчора там був поліцейський».

 

Аваков також додав: «Тому не треба спекулювати. Не вам мене повчати як кажуть "родіну любити". Я патріот до "мозга костєй" і буду працювати на державу, а не на політичні інтереси деяких політичних партій».

 

Під час своєї доповіді, а також інших запитань депутатів, міністр зазначив, що після тортур та зґвалтування свідка у поліції Кагарлика у кожному відділку запрацює система Сustody Records.

 

«Серед нас є герої, трудяги і на жаль, є ті, хто порушує закон. У кожній поліції світу зустрічаються негативні резонансні події, але принципово важливо як система МВС реагує на ці події. У відділку поліції Кагарлика стався ганебний інцидент, коли поліцейські застосували тортури, нанесли побої та згвалтували жінку. Те, що сталося в Кагарлику неприпустимо і потребує жорсткої реакції, яка і послідувала з боку поліції. Ми миттєво відреагували і зробили суттєві висновки щодо недоліків в роботі інспекції з особового складу Нацполіції», - сказав доповідач.

 

Аваков заявив, що поліція є відображенням суспільства із усіма його особливостями: "Але ми системно боремося за якість особливого складу поліції, у тому числі жорсткими методами діяльності внутрішній безпеки".

 

Як повідомляла «УМ», 2 травня стало відомо, що двоє обвинувачених у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова — експоліцейський Володимир Петровець та цивільний Дмитро Кривошей — вийшли на волю із СІЗО. Їх випустили під заставу.

 

Під вартою залишився один підозрюваний — колишній поліцейський Іван Приходько. Ще один підозрюваний — неповнолітній син Петровця — перебуває під особистим зобов'язанням.