Вадим Пристайко звільнений з посади віце-прем’єра з євроінтеграції

11:30, 04.06.2020
Вадим Пристайко звільнений з посади віце-прем’єра з євроінтеграції

Вадим Пристайко вивявився більше не потрібним керівництву держави в уряді.

Верховна Рада проголосувала про відставку віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Пристайка у четвер, 4 червня.

 

Як повідомляє «Україна молода», відставку Пристайка підтримали 296 народних депутатів.

 

Перед тим віце-прем’єру з євроінтеграції подякував за роботу глава уряду Денис Шмигаль, присутній у залі. Мовляв, пан Пристайко продовжуить працювати на благо України на новому місці (відомо, що Пристайко буде відряджений для роботи послом України у Великій Британії – Ред.).

 

Утім, під час обговорення питання окремі народні депутати обурювалися щодо можливого кулуарного звільнення Пристайка та цікавилися у прем’єр-міністра Шмигаля, чому пан Пристайко не прийшов до Ради і не пояснив причини своєї відставки.

 

Зауважимо, що фракція «Слуга народу» делегувала Ольгу Стефанішину, колишню директорку урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, на посаду віце-прем’єра з євроінтеграції. За її кандидатуру проголосувало 255 обранців. 

 

Зауважимо, що напередодні уряд створив організаційний комітет, який має підготувати та провести заходи щодо створення Меморіалу українських героїв у Києві. Очільником оргкомітету уряд призначив Вадима Пристайка, що виглядає, як театр абсурду, враховуючи той факт, що керівництво держави узгодило його відставку заздалегідь і навіть підготувало йому наступника.

 

Тому, хто саме займатиметься створенням Меморіалу українських героїв на чолі оргкомітету, наразі не зрозуміло.