Меморіал українських героїв готуються створити у Києві

08:54, 04.06.2020
Меморіал українських героїв готуються створити у Києві

Три роки тому передбачалося, що Меморіал українським героям створять на печерських пагорбах Києва.

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко очолив організаційний комітет, який має підготувати та провести заходи щодо створення Меморіалу українських героїв у Києві.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідне рішення ухвалив Кабмін під час засідання в середу.

 

"Реалізація цього рішення дасть змогу увічнити пам’ять про воїнів, які боролися за свободу, незалежність і територіальну цілісність України в протистоянні російській агресії, українських борців за незалежність XX століття, зберегти національну пам’ять про мужність і патріотизм захисників української держави", - йдеться у повідомленні уряду.

 

Оргкомітет має в місячний термін (до кінця червня) розробити та затвердити план заходів зі створення Меморіалу українських героїв.

 

Також оргкомітет має розробити концепцію Меморіалу і провести архітектурний конкурс, із подальшим визначенням місця розміщення Меморіалу в Києві.

 

Зауважимо, що фракція «Слуга народу» планує обрати Ольгу Стефанішину, колишню директорку урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, на посаду віце-прем’єра з євроінтеграції. Тоді як Вадим Пристайко залишить посаду в уряді і буде відряджений для роботи послом України у Великій Британії.

 

Саме тому, хто саме займатиметься створенням Меморіалу українських героїв на чолі оргкомітету, наразі не зрозуміло.

 

Зауважимо, що за часів президентства Порошенка створення Меморіалу українських героїв планувалося на печерських пагорбах, поблизу Національного музею історії України у Другій світовій війні та Києво-Печерської лаври.