«Не влаштовуватиму шоу»: Саакашвілі про можливу роботу в Уряді

09:10, 23.04.2020
«Не влаштовуватиму шоу»: Саакашвілі про можливу роботу в Уряді

Питання про призначення Саакашвілі віце-прем'єром із реформ у Кабмін Дениса Шмигаля парламент може розглянути 24 квітня.

Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі  вважає Зеленського "сміливою людиною", якщо запропонував йому посаду в Уряді. Також ексгубернатор Одещини запевнив, що за якийсь час після можливого призначення у Кабмін він не розсвариться зі президентом Володимиром Зеленським так само, як до того з п'ятим президентом Петром Порошенком. 

 

Як інформує УМ, про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

 

А негатив щодо планів його призначення віцепрем'єром із реформ політик назвав опором "тих, проти кого я піду разом із президентом ламати схеми".

 

Саакашвілі запевнив, що "не збирається влаштовувати шоу: вийшов із того віку".

 

"Вони вже розганяють тему, що Саакашвілі зараз прийде і, як раніше, коли спочатку був у хороших відносинах із Порошенком, потім нападав на Порошенка, і зараз за три-чотири місяці нападе на Зеленського, буде його в чомусь звинувачувати. Це повна нісенітниця. Нехай навіть ніхто не сподівається, що я буду на нього нападати",- сказав грузинський політик.

.

Саакашвілі запевнив, що не приведе з собою грузинську команду, як це було при Порошенкові. На його думку, "тут досить своїх українців, щоб вони знайшли своє місце і роль у житті", а у Верховній Раді багато "цікавих парламентарів" зараз сидить.

 

Нагадаємо, питання про призначення Саакашвілі віце-прем'єром із реформ у Кабмін Дениса Шмигаля парламент може розглянути 24 квітня.

 

 

Як повідомляла «УМ», Міхеїл Саакашвілі повідомив у середу, що прийняв пропозицію президента Володимира Зеленського і готовий стати віцепрем'єром із питань реформ.

 

Саакашвілі за часів президентства Порошенка став вигнанцем з України, а потім повернувся прорвавшись із прихильниками через державний кордон.

 

28 травня 2019 року президент Володимир Зеленський вніс зміни до указу Петра Порошенка й повернув громадянство України колишньому президенту Грузії й ексгубернатору Одещини Міхеілу Саакашвілі.

 

 

20 листопада 2019 року Верховний Суд визнав законними дії правоохоронців та прикордонників, які у лютому 2018 року видворили Міхеіла Саакашвілі до Польщі.