Уряд продовжив карантин та запровадив режим НС до 24 квітня

13:40, 25.03.2020
Уряд продовжив карантин та запровадив режим НС до 24 квітня

Карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції розпочався в Україні 12 березня.

Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня.  

 

Відповідні рішення уряд ухвалив на своєму засіданні.

 

«Ми продовжуємо карантин і запроваджуємо надзвичайну ситуацію в державі Україна на всій території на 30 днів, терміном до 24 квітня 2020 року. З можливістю його подальшого продовження згідно з чинним законодавством. Або якщо ми впораємося й поборемо цю ситуацію скоріше, тоді будемо окремо приймати рішення на засіданні Кабінету міністрів», – сказав прем’єр -міністр Денис Шмигаль.

 

З його слів, додатково до цього рішення Кабмін постановив: належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів; залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпроспоживслужби; усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію; надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.

 

Додамо, карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції розпочався в Україні 12 березня. Він мав тривати до 3 квітня.

 

В ніч на понеділок, 23 березня, військовий літак доставив в Україну першу партію медичного вантажу з Китаю. Зокрема, борт доставив 250 тисяч тестів для експрес-діагностики, медичні маски, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень тощо. 

 

За неофіційними даними, через це Зеленський влаштував великий скандал, бо публічно обіцяв українцям мільйон тестів, а не 250 тисяч. Глава держави нібито волав на підлеглих керівників Офісу: «Ти розумієш, що я брехав, що буде мільйон тестів!».

 

Президент Володимир Зеленський подякував Китаю за надані засоби захисту й медичне обладнання та звернувся до китайського уряду з проханням надати Україні додаткову допомогу задля протидії коронавірусу.