«Реванш антимайдану»: В’ятрович про призначення Венедіктової Генпрокурором

14:17, 17.03.2020
«Реванш антимайдану»: В’ятрович про призначення Венедіктової Генпрокурором

Президент Зеленський вітає з обранням гепрокурором першу жінку на цій посаді - пані Венедіктову.

Народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Володимир В’ятрович вважає, що Ірина Венедіктова, кандидатуру якої президент Зеленський запропонував на посаду генпрокурора – це “реванш антимайдану”.

 

Про це народний обранець сказав у вівторок, 17 березня, під час виступу з трибуни Верховної Ради України.

 

“Пані Венедіктова як керівник ДБР нещодавно на цій посаді, але встигла відзначитися. Встигла відзначитися, перетворивши дуже важливий для держави орган в інструмент для політичних репресій і переслідування. Пані Венедіктова як керівник ДБР стоїть за переслідуванням нашої колеги Софії Федини. Пані Венедіктова – це призначення адвоката Януковича Бабікова своїм заступником, пані Венедіктова – це ініціатива про скасування закону про амністію Майдану, це погроза, це переслідування тисяч людей, які брали участь у Революції Гідності”, – сказав депутат.

 

В’ятрович наголосив, що  Венедіктова як генеральний прокурор – це спроба президента Зеленського змінити “100% свого генпрокурора” Рябошапку на “200% свого прокурора” Венедіктову, яка потрібна йому для здійснення політичних репресій.

 

“Пані Венедіктова – це реванш антимайдану”, – зазначив депутат.

 

Як повідомляла УМ, 17 березня Ірина Венедіктова обрана першою жінкою-генпрокурором. Її кандидадтуру на розгляд Верховної Ради вніс президент Володимир Зееленський.

 

Віктор Чумак подав новопризначеній генеральній прокурорці Ірині Венедіктовій заяву на звільнення з посади заступника генпрокурора