Зеленський вимагає заборонити пасажирські перевезення

17:59, 16.03.2020
Зеленський вимагає заборонити пасажирські перевезення

Роботу транспорту можуть заборонити і обмежити вже 17 березня з 12.00.

Президент Володимир Зеленський закликає уряд зупинити міжміське та міжобласне пасажирське сполучення і роботу метрополітенів у зв’язку з небезпекою поширення коронавірусу Covid-19 в Україні.

 

Заборона має почати діяти з 12-ї години дня 18 березня.

 

Про це Зеленський заявив у відеозверннені до українців у понеділок ввечері.

 

Глава держави повідомив, що 16 березня відбудеться засідання уряду, до якого у президента є низка доручень.

 

"Міністерству інфраструктури з 12 години дня 18 березня 2020 року заборонити залізничне авіа та автобусне міжміське та міжобласне пасажирське перевезення. Заборонити роботу метрополітенів. Міські перевезення можуть здійснюватися у режимі "до 10 осіб" у маршрутних таксі і у таксі. І до 20 осіб у тролейбусах, автобусах, трамваях", - заявив президент.

 

 

Також Володимир Зеленський закликає Кабмін заборонити масові заходи за участю більше 10 осіб, враховуючи церковні обряди і церемонії: «Лідерів усіх церков я дуже прошу з порозумінням поставитися до цієї ситуації, коли є загроза людському здоров’ю та життю».

 

Президент закликав, аби у Чернівецькій і Житомирській області, де виявили випадки зараження коронавірусом, запровадили режим надзвичайної ситуації з 17 березня.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні, в суботу, міністр охорони здоров'я Ілля Ємець пропонує жорсткі заходи боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19 і пропонує закрити ТРЦ, лишивши працювати лише аптеки та продуктові магазини, обмежити пересування всередині країни та заборонити збори людей у групах більше 10 осіб.

 

З понеділка, 16 березня в Одесі  працюють лише аптеки та продуктові магазини. Перед цим у Львові, згідно з рішенням мера Андрія Садового, закрили всі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок.

 

Таке ж саме рішення ухвалив мер Києва Віталій Кличко: з 17 березня у столиці не працюватимуть ресторани і кафе, а також ТРЦ, спорткомплекси, салони краси тощо.