Ситник закидає Коломойському тиск на НАБУ

22:01, 04.03.2020
Ситник закидає Коломойському тиск на НАБУ

Проти Артема Ситника організували мітинг під Радою. (Фото Івана Леонова)

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що його звільнення хоче певний олігарх, який не хоче завершення деяких розслідувань, які ведуть детективи Національного антикорупційного бюро.

 

Про це Артем Ситник сказав під час звіту керівників правоохоронних органів у Верховній Раді в середу ввечері.

 

«Біля парламенту стоять фури, стоять люди, які оплачуються олігархом, який зараз перебуває за кордоном, який викрав 1 млрд 200 млн гривень і замість того, щоб ці гроші повернути в бюджет, організовує заходи біля НАБУ, біля парламенту, біля уряду», - наголосив директор бюро.

 

І додав: «Всі ви знаєте, який олігарх здійснює медійну підтримку всіх цих заходів. Який олігарх організовує збір підписів у парламенті».

 

Коли Ситник говорив про ці дії олігарха, його із залу намагались перебивати деякі депутати. Утім, директор НАБУ продовжив говорити про справи ПриватБанку, колишнім власником якого, як відомо, є олігарх Ігор Коломойський.

 

 

Ситник розказав, що зараз ці провадження щодо ПриватБанку перебувають на фінальній стадії і лише відсутність експертиз відкладає на недалеке майбутнє прийняття рішень.

 

Далі Ситник розказав про справу Укрнафти (підприємство з яким тривалий час пов’язували саме Коломойського – Ред.). За його словами, зараз триває процедура узгодження підозр у цій справі, в тому числі, стосовно високопосадовців.

 

Він також наголосив, що 240 детективів НАБУ за час його існування зробили більше, ніж тисячі слідчих перед цим.

 

«Якщо ми говоримо про те, що ніхто не сидить за ґратами, то на сьогодні у провадженні Антикорупційного суду 438 обвинувачень. Це топ-посадовці, учасники злочинних організацій у сфері енергетики, сферах державного сектору економіки. 700 високопосадовців уже притягнуті до відповідальності. Серед них - міністри, керівники правоохоронних органів, керівники державних органів, понад десять суддів. Збитки, які встановлені по справі, яка зараз перевіряється, становлять 230 млрд грн. Половина з цієї суми - це сума, яка була виведена з Приватбанку», - зазначив пан Ситник.

 

Зауважимо, що 7 лютого у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про звільнення глави Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. На думку його ініціаторів, НАБУ не може очолювати особа з корупційним досвідом.

 

Ситник вважає, що за збором у Верховній Раді підписів за його відставку стоять олігарх Ігор Коломойський і глава МВС Арсен Аваков, який «жадає помсти» за історію з рюкзаками від сина міністра внутрішніх справ.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада призначила у середу прем'єр-міністром Дениса Шмигаля.

 

Перед цим Верховна Рада відправила прем’єра Олексія Гончарука у відставку.