Гончарука відправили у відставку

16:52, 04.03.2020
Гончарука відправили у відставку

Відставку Гончарука підтримали 353 народних депутати. (Фото Івана Леонова)

Верховна Рада задовольнила заяву прем'єр-міністра Олексія Гончарука про відставку.

 

Про це повідомляє журналіст УМ з парламенту у середу. 

 

За відставку проголосувало 353 народних нардепа.

 

Це означає і автоматичну відставку всього складу уряду. 

 

Перед голосуванням пан Гончарук коротко повідомив про досягнення Кабміну на час своєї каденції.

 

"Ми системно боротися з корупцією", - сказав пан Гончарук під час свого останнього виступу в статусі глави уряду.

 

За його словами, 6 місяців — це доволі короткий строк для оцінки результатів роботи уряду, але при цьому нагадав про здобутки.

 

"Ми забезпечили макроекономічну стабільність, у нас рекордно низька інфляція, ми зробили рекордно низьке, якісне розміщення єврооблігацій, ми рекордну кількість об'єктів виставили на приватизацію, провели успішні концесійні конкурси і багато чого разом зробили", - сказав Гончарук.

 

Він зазначив, що уряду вдалося змінити менеджмент у багатьох державних компаніях, боротися із корупцією у багатьох сферах та перекрити багато тіньових схем.

 

У відповідь почув від депутатів з опозиційних фракцій:"Ганьба!".

 

Депутат від Батьківщини Сергій Соболєв заявив, що після того, що наробив уряд Гончарука, президент мав би перейти до нього в опозицію.

 

А депутат від Європейської Солідарності Олексій Гончаренко заявив, що не зрозумів, хто виступав перед Радою: Голобородько чи Зеленський?

 

Після чого наголосив, що за недолугий уряд несе відповідальність саме президент, який його формував.

 

"Це ви винні в усьому цьому!", - емоційно заявив Гончаренко, звертаючись до Зеленського. При цьому депутати від Слуги народу намагалися заглушити виступ депутата.

 

Як повідомляла УМ, 4 березня на  позачерговому засіданні Верховної Ради, депутати розглядатимуть також "питання про Кабінет міністрів України та про діяльність МВС України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу Генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку".