Порошенко прийшов на допит у ДБР

12:18, 24.01.2020
Порошенко прийшов на допит у ДБР

П’ятий президент Петро Порошенко прийшов на допит до Державного бюро розслідувань у справі про "державну зраду".

 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, під відомством присутні депутати партії "Європейська солідарність".

 

Також проходить мітинг прибічників і противників колишнього президента.

 

 

"Нині я у ДБР, йду на допит по Мінських угодах. Вони будуть намагатися робити з цього політичне шоу у стилі "Сватів" чи "95 кварталу". Бо вони вміють робити лише шоу. Але ми не дамо їм цього зробити! Будемо вимагати державницької позиції", - написав Порошенко у Facebook.

Порошенко прийшов на допит у ДБР / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Раніше у ДБР заявили, що викликали експрезидента Порошенка 21 і 24 січня на допити як свідка у двох кримінальних провадженнях, відкритих у листопаді та грудні 2019 року, у справі про "державну зраду".

 

У свою чергу, його адвокат Ігор Головань поінформував, що Порошенко 20 січня особисто прийшов до ДБР, аби отримати повістки про виклик свідка у порядку, встановленому Кримінальним процесуальним кодексом.

 

За його словами, Порошенку вручили повістки про виклики на допити на 24 і 31 січня, а також на 11 лютого. Водночас виклику на допит на 21 січня Порошенко не отримав.

 

Як повідомляла УМ, Петро Порошенко – політик, дипломат, бізнесмен, він був президентом України з травня 2014-го до травня 2019 року.
 
 
За нової влади проти Порошенка порушили понад дюжину справ, до чого причетний Андрій Портнов – керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента Віктора Януковича та заступник (з 24 січня 2014 перший заступник) голови АП при Януковичі.
 
 
Зокрема, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого скоєння держзради експрезидентом, лідером партії "Європейська солідарність" Петром Порошенко під час підписання Мінських угод про врегулювання ситуації на Донбасі в 2015 році.