Венедиктова хоче збільшити кількість слідчих ДБР у справах Майдану

15:55, 03.01.2020
Венедиктова хоче збільшити кількість слідчих ДБР у справах Майдану

Тимчасова виконувачка обов'язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова запропонує нову структуру ДБР.

 

По це повідомляє пресслужба ДБР.

 

 "Найближчим часом мною на розгляд президента України буде подано нову структуру бюро, в якій передбачено створення окремого управління у справах Майдану та збільшення кількості слідчих, котрі розслідуватимуть ці провадження",- сказала Венедіктова.

 

Вона зазначила, що  в Бюро створений і уже працює окремий підрозділ, котрий займається розслідуванням справ Майдану. В ньому 25 слідчих.

 

Венедіктова додала, що до ДБР вже надійшло 34 постанови про визначення підслідності у справах Майдану. Вони містять 2897 епізодів злочинної діяльності.

 

Йдеться про провадження, які стосуються правоохоронців, прокурорів та суддів, які приймали незаконні рішення щодо учасників протестів.

 

Також, вона повідомила, що вже відбулося перше засідання робочої групи, яка займається переведенням прокурорів у справах Майдану з ГПУ до ДБР. 

 

Як повідомляла УМ, Зеленський звільнив Трубу і призначив «Слугу народу» Венедіктову

 

Адвокатка сімей Небесної сотні Євгенія Закревська голодувала проти зупинки справ Майдану через нерозглянуту парламентом поправку до законопроєкту про ДБР.

 

Раніше, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заперечив, що розслідування справ Майдану зупинено через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури до ДБР. Він зазначив, що ДБР поки не отримала від Генпрокуратури справи Майдану.

 

 

Пізніше комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради підтримав поправку до законодавства, яка дозволяє перехід із Генпрокуратури до Держбюро розслідувань без проходження конкурсу слідчих і прокурорів, причетних до розслідування справ щодо вбивств громадян під час подій Революції гідності.

 

 

3 грудня Рада ухвалила зміни до закону про ДБР.