Під парламентом Грузії зібралися 2 тисячі протестувальників (фото, відео)

19:34, 21.06.2019
Під парламентом Грузії зібралися 2 тисячі протестувальників (фото, відео)

(фото: sova.news)

У Тбілісі біля будівлі парламенту Грузії знову збираються люди на акцію протесту в зв'язку з учорашнім скандалом з депутатом з Росії.
 
Як повідомляє телеканал "Руставі-2", біля парламенту на проспекті Руставелі зібралося близько 2-х тисяч людей.
 
Крім того, до акції протесту приєднуються студенти, які великою колоною йдуть до парламенту.
 
За кілька годин до початку акції протесту до будівлі парламенту було стягнуто великі сили поліції.
 
 

 
Опозиційні партії Грузії озвучили три головні вимоги до влади: відставка глави МВС, звільнення затриманих напередодні демонстрантів і початок переговорів з урядом для призначення дострокових парламентських виборів.
 
 
 
 
 
 
Як повідомляла "УМ", протести в Грузії почалися напередодні - після того як в парламент країни приїхав депутат з Росії Сергій Гаврилов.
 
Він був присутнім на засіданні Міжпарламентської асамблеї православ'я - це міжнародне об'єднання політиків і духовних осіб, в якому Росія вважається одним з лідерів. Засідання повинно було пройти в Тбілісі, саме в залі засідань парламенту Грузії.

 

Делегат Міжпарламентської асамблеї православ'я і глава комітету з розвитку громадянського суспільства Держдуми Гаврилов і відкривав сесію, .

 

При цьому Гаврилов сидів у кріслі голови парламенту - це викликало обурення групи парламентаріїв, які зірвали засідання.

 

 

Члени парламентської опозиції з "Національного руху" і "Європейської Грузії" дали владі півгодини на те, щоб вивести із залу всіх російських депутатів.

 

Слідом за протестом опозиції своє обурення висловили й представники правлячої партії. Лідер партії Бідзіна Іванішвілі виступив з письмовою заявою, в якій назвав те, що відбувається "протокольною помилкою", яка "ні в якому разі не залишиться без належного реагування".

 

Згодом стало відомо, що голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе йде у відставку через скандал з російським депутатом.

 

Скандал у парламенті спричинив масовий протест громадян. Поліція Грузії застосувала сльозогінний газ і гумові кулі проти учасників акції протесту, яка проходила перед будівлею парламенту. 

 

Через сутички під парламентом Грузії постраждали 240 людей, двом лікарі видалили очі.

 

  •