Нуль емпатії: Ганна Маляр втрапила у скандал через демобілізацію

20:23, 13.04.2024
Нуль емпатії: Ганна Маляр втрапила у скандал через демобілізацію

Військово-політичне керівництво закликало монобільшість відкласти чутливе питання демобілізації на потім. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр доволі жорстко висловилася щодо питання демобілізації захисників України. Мовляв, добровольці знали куди йшли, бо Конституція та закони держави демобілізацію не передбачають.

 

Така позиція обурила і навіть довела до сліз народну депутатку від «Голосу» Інну Совсун, чоловік якої пішов на фронт добровольцем.

 

Як інформує Україна молода, конфлікт відбувся під час етеру програми «Новий відлік» на «Суспільному».

 

Слова Маляр вкрай обурили соцмережі, їй закидають нуль емпатії та поваги до воїнів.

 

Тема телепрограми – демобілізація,була обрана не випадково. Адже днями Верховна Рада проголосувала за скандальний закон про мобілізацію, але норми щодо «дембеля» із законопроєкту були прибрані.

 

«Якщо її (демобілізацію — ред.) провести в тих умовах і загрозах, які існують зараз, ми просто не зможемо відновити ту боєздатність, яка є станом на зараз. Тобто ми просто знизимо боєздатність», — заявила колишня заступниця Рєзнікова.

 

У відповідь на це депутатка Інна Совсун наголосила, що демобілізація — тривалий процес, тому треба ухвалювати рішення щодо цього питання вже зараз. Вона заявила, що її чоловік воює із початку повномасштабної війни й досі перебуває на фронті.

 

«А він коли йшов, він же знав норму Конституції, що демобілізація неможлива до завершення воєнного стану», — цинічно відповіла Маляр.

 

Щоправда, ексурядовиця такий визнала, що якщо два роки військові були без відпочинку та ротації, то це «порушення їхніх прав». Втім, Малярй далі наголошувала, що є «чітка норма Конституції» щодо демобілізації та «всі це знали».

 

«Зараз, те що ви кажете, ви перекладаєте відповідальність на тих, хто зробив найважливіше в найскладніший момент історії. Ви зараз удаєте, що цієї проблеми не існує, що ці люди є залізними й можуть воювати далі», - обурилася Інна Совсун.

 

На думку нардепки, ротація «не врятує нікого», оскільки вона дає можливість відпочити, а «не повернутися до нормального життя».

 

Після етеру обраниця заявила, що «фактично» Маляр сказала, що «добровольці самі винні».ПаніСовсун наголосила, що російсько-українська війна стосується не лише добровольців, а й усіх громадян і громадянок.

 

Тоді як народна депутатка Ірина Геращенко, яка також була на етері, стверджує, що колишня посадовиця Міноборони залишається у владній команді. Її слова парламентарка назвала «усвідомленою позицією, коли на військових уже зараз перекладають відповідальність».

 

«Нуль емпатії, нуль поваги до воїнів і їхніх родин, нуль людяності. Каліброване хамство. Це не просто провал комунікації», — прокоментувала скандальну заяву Маляр пані Геращенко.

 

 

Нагадаємо, із законопроєкту про мобілізацію виключили норми про демобілізацію та ротацію. ЗМІ писали, що такі зміни в законопроєкті ініціював головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

 

У Міноборони обіцяють протягом кількох місяців розробити новий закон, який стосуватиметься безпосередньо ротації та демобілізації.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про мобілізацію поганий і запізнілий