Перший указ Зеленського виявився не про розпуск Ради

09:18, 21.05.2019
Перший указ Зеленського виявився не про розпуск Ради

Володимир Зеленський (фото: прес-служба президента України)

Президент Володимир Зеленський підписав свій перший указ про прийняття повноважень Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України.
 
Указ оприлюднено на сайті президента.
 
"У зв’язку зі вступом 20 травня 2019 року на пост президента України, відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 Конституції України приймаю на себе з цього дня повноваження Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України", - йдеться в документі.
 
Зауважимо, що після своєї інавгурації Володимир Зеленський сказав, що його першим указом буде указ про розпуск Верховної Ради України.
 
Як повідомляла "УМ", 20 травня Володимир Зеленський склав присягу президента у Верховній Раді і прийняв командування Збройними силами України.
 
Під час урочистої промови Зеленський запропонував уряду добровільно прийти у відставку і оголосив, що дає депутатам два місяці та "розпускає Верховну Раду".
 
Водночас віце-спікер парламенту Ірина Геращенко вважає неконституційним розпуск парламенту президентом Володимиром Зеленським, а депутат Микола Княжицький зазначив, що розпуск Ради Зеленським веде до узурпації влади.