Порошенко про результати виборів: «Будемо збільшувати армію україноботів»

16:16, 30.04.2019
Порошенко про результати виборів: «Будемо збільшувати армію україноботів»

(фото прес-служба Президента)

Президент України Петро Порошенко відреагував на офіційні результати виборів, які оголосила ЦВК.


Про це повідомляється на його Telegram-каналі.

 

"Ми не перемогли 21 квітня, але ми і не програли. Нас 4,5 млн, а буде значно більше. Кожен день будемо збільшувати армію україноботів. Головні наші перемоги попереду", - зауважив президент.

 

"Дякую українському народові, що він подарував мені велике щастя бути лідером цієї держави і цієї великої нації", - додав Порошенко.

 

Як повідомляла УМ, Центральна виборча комісія офіційно оголосила про перемогу Володимира Зеленського у виборах президента України.

 

Так, за результатами другого туру виборів Зеленський отримав 73,22% голосів виборців (13 541 528 людей), які взяли участь у голосуванні.

 

Його опонент Петро Порошенко набрав 24,45% (4 522 450 людей).

 

Загальна явка у другому турі президентських виборів, який відбувся 21 квітня, склала 18 491 837 виборців (61,37%).

 

День проведення інавгурації більшістю голосів має визначити Верховна Рада України за поданням голови парламенту. На сайті парламенту повідомляється, що наступний пленарний тиждень відбудеться 13 - 17 травня, тому варто очікувати, що саме в ці дні депутати визначаться з цим питанням.

 

При цьому час інавгурації, список гостей та інші організаційні моменти спікер парламенту Андрій Парубій має узгодити з Володимиром Зеленським.

 

Керівник передвиборчого штабу Володимира Зеленського Іван Баканов повідомив BBC News Україна, що точну дату проведення інавгурації команда ще буде узгоджувати. "Я думаю, це може бути 30 травня", - сказав він.

 

За законодавством, урочисте засідання Верховної Ради, присвячене складенню присяги новообраним президентом, проводиться в сесійному залі парламенту. Захід транслюватимуть у прямому ефірі Національна телекомпанія та інші загальнонаціональні канали.

 

Порядок проведення інавгурації передбачає, що на початку виконується гімн України, потім голова Верховної Ради повідомляє про присутніх. Після цього голова ЦВК оголошує результати виборів.

 

Новообраний президент України кладе руку на Конституцію і, за бажанням, на Пересопницьке Євангеліє, та оголошує присягу українському народу, підписує її текст та передає голові Конституційного Суду.

 

Далі голова КС оголосить про те, що новообраний президент вступив на пост глави держави, а керівник ЦВК вручить пану Зеленському посвідчення президента України.

 

Новому президенту вручають офіційні символи влади - штандарт, знак президента, гербову печатку та булаву, а сам він з трибуни Верховної Ради має оголосити інавгураційну промову.

 

З цього моменту Володимир Зеленський офіційно вступить на посаду президента України.

 

Як відомо, 21 квітня в Україні пройшов ІІ тур виборів. Чинний президент України Петро Порошенко проголосував у ІІ турі виборів та закликав українців голосувати з розумом, щоб зберегти країну і національну стратегію.
 
Його опонент Володимир Зеленський проголосував, сказавши: має відчуття, що все буде добре. При цьому Зеленський порушив таємницю голосування і отримав за це штраф.
 
Другий президент України Леонід Кучма проголосував зі словами, що йому шкода мабутнього президента.
 
А третій, Віктор Ющенко, після голосування сказав: "Суттю мого життя є Україна. Суттю мого життя є свобода. Свобода схожа на сонце, помічаєш, коли втрачаєш, коли її немає...".
 
 
Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирував з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 


На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.

 

  •