Петро Порошенко проголосував із закликом захистити надбання 5 років (фото)

13:25, 21.04.2019
Петро Порошенко проголосував із закликом захистити надбання 5 років (фото)

Президент підкреслив, що наразі вибір не менш важливий ніж 2014 року (фото: "Українська правда")

Чинний глава держави і кандидат у президенти Петро Порошенко проголосував у ІІ турі виборів та закликав українців голосувати з розумом, щоб зберегти країну і національну стратегію.
 
На дільницю він прийшов разом з дружиною, двома синами, невісткою і внуком. Двох його доньок не було. За словами Порошенка, вони проголосували кілька годин тому, передає ТСН.
 
Насамперед президент привітав із 
 
Вербною неділею християн східного обряду, а західного - із Великднем. Президент нагадав, що рік тому в Стамбулі розпочались заключні перемовини щодо надання Томосу Українській православній церкві. 
 
Він також зазначив, що пишається демократичними виборами в Україні. 
 
Як розповів президент, перед голосуванням він і його родина, побувавши на Божественній літургії в Михайлівському монастирі, отримали наснагу і підтримку від людей.
 
Президент наголосив на необхідності збереження курсу на євроінтеграцію і закликав громадян під час голосування керуватися розумом.
 
"Бо не смішно. Спочатку може і буде весело, але потім може бути боляче", - сказав Порошенко, додавши, що  треба, щоб Україна захистила надбання попередніх років.
 
Він також сказав, що "неважливо прізвище того, хто буде обраний, важливо зберегти стратегію і не втратити країну".
 
Президент підкреслив, що наразі вибір не менш важливий ніж 2014 року.
 
 
А Володимир Зеленський проголосував раніше за президента, сказавши: має відчуття, що все буде добре. При цьому Зеленський порушив таємницю голосування.
 
Як відомо, сьогодні в Україні проходить другий тур виборів. Виборчі дільниці починають роботу о 8.00 і закриваються о 20-й годині. Одна виборча дільниця не відкрилася в ІІ турі виборів - на території Донецької області, підконтрольній уряду - в селі Лебединське Волноваського району.
 
Станом на 11-ту годину ранку на виборах президента в ІІ турі проголосували 18,05 % виборців по Україні.