Убивство Каті Гандзюк: суд не продовжив відсторонення Мангера

12:05, 15.04.2019
Убивство Каті Гандзюк: суд не продовжив відсторонення Мангера

Владислав Мангер на судовому засіданні (фото: Олександр Гончаров, "Апостроф")

Голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк, не буде й далі відсторонений від своєї посади.
 
Як повідомляє "Громадське", Шевченківський райсуд Києва відмовився продовжити відсторонення для Мангера.
 
Відомо, що обвинувачення просило продовжити відсторонення Мангера на 2 місяці, наголошуючи на ризиках тиску на потенційних свідків та необхідності проведення допитів та експертиз.
 
При цьому сторона захисту заперечувала, аби суд продовжив відсторонення від посади,наголошуючи, що посада Мангера не передбачає впливу на депутатів, він лише координує проведення нарад.
 
Також адвокати Мангера зазначили, що не можна продовжувати те, що вже завершувалось - попередній термін відсторонення закінчився 6-го квітня.
 
За даними видання, адвокати додали до матеріалів заяву депутатів обласної ради з вимогою повернути Мангера на посаду.
 
Вони також наголосили, що прокурори мали місяць на допит Мангера.
 
Крім того повідомляється, що сам Мангер підтримав своїх захисників та наголосив на тому, що не має можливості впливати на депутатів, а свідчення інших підозрюваних Торбіна та Павловського - суперечливі.
 
На засіданні Мангер також відмовився коментувати звільнення голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та свого заступника Євгена Рищука.
 
Водночас прокуратура ще може оскаржити рішення суду.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Владислав Мангер був госпіталізований через проблеми з тиском.
 
Нагадаємо, голова Херсонської облради Владислав Мангер 11 лютого отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини ГандзюкЯк заявив генпрокурор Юрій Луценко, Мангер заплатив за убивство Катерини Гандзюк 5 тисяч доларів.
 
Мангер був відправлений під арешт із правом внесення застави вночі 15 лютого, однак за нього внесли заставу в розмірі 2 мільйона 497 тисяч гривень його адвокати.
 
Після внесення застави Владислав Мангер вийшов на роботу до Херсонської облради.
 
4 березня суд відмовився продовжити запобіжний захід для Владислава Мангера.
 
При цьому батько Катерини Гандзюк каже, що відчуває стеження за собою - відтоді, як Мангер був звільнений з-під арешту.
 
А  6 квітня голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв подав у відставку. Відомо, що раніше батько активістки Віктор Гандзюк заявив: підозрюваний в організації нападу на Катерину Гандзюк Олексій Левін (Москаленко) виконував різні завдання голови Херсонської облради Владислава Мангера і заступника Гордєєва Євгена Рищука.
 
Про свою відставку оголосив 8 квітня і заступник губернатора Херсонщини Євген Рищук.
 
Як відомо, Мангер, Рищук і Гордєєв заперечують свою причетність до вбивства активістки з Херсона Катерини Гандзюк.
 
Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.