Дебати від Зеленського: в команді Порошенка не хочуть бачити президента на стадіоні

21:14, 03.04.2019
Дебати від Зеленського: в команді Порошенка не хочуть бачити президента на стадіоні

Петро Порошенко не має наміру дебатувати на стадіоні (фото: прес-служба президента України)

Президент Петро Порошенко не повинен влаштовувати дебати з іншим кандидатом у президенти Володимиром Зеленським на стадіоні у Києві. 
 
Про це заявила народний депутат від партії "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова в ефірі "Громадського".
 
"Тому ми говоримо про ці дебати... Президент Порошенко - європеєць і він на стадіоні не буде зустрічатись, він буде зустрічатись в телестудії, де мають нормально, професійно відбутись дебати... а на стадіон до нього (Зеленського, - ред.) може прийти Павелко (Андрій Павелко - президент Федерації футболу України, - ред.) і зіграти у футбол", - сказала Марія Іонова.
 
Тим часом у державному підприємстві НСК "Олімпійський" здивовані інформацією про дебати, які запропонував влаштувати на стадіоні Зеленський.
 
Там заявили, що до них не надходило жодних офіційних заявок чи проектів угод на проведення дебатів між кандидатами в президенти.
 
"Пропозиція одного з кандидатів в президенти провести такі дебати на стадіоні НСК "Олімпійський" в Києві - є його власною ініціативою. Вона не обговорювалася з керівництвом держпідприємства та не узгоджувалася з графіком проведення заходів на стадіоні", - повідомляє прес-служба спортивного комплексу в Facebook.
 
У НСК заявили, що у разі надходження відповідних пропозицій адміністрація розглядатиме їх у робочому порядку.
 
Також у держпідприємстві додали, що НСК "Олімпійський" "є аполітичним державним підприємством та не бере жодної участі у виборчій кампанії будь-кого з кандидатів у президенти України".
 
Як повідомляла "УМ", Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, у якому вимагає дебатів з чинним президентом Петром Порошенком протягом 24 годин на "Олімпійському".
 
Раніше команда кандидата в президенти Володимира Зеленського висунула Петру Порошенку перелік вимог, які він нібито має виконати до закінчення строку своїх президентських повноважень. Вимоги, зокрема, стосуються скасування декларування доходів і витрат для громадських активістів, відкликання законопроекту щодо криміналізації незаконного збагачення тощо.
 
У відповідь у команді Петра Порошенка потролили вимоги Зеленського: адже зміни до законів уповноважений вносити парламент, а не президент України.
 
Нагадаємо, комік Володимир Зеленський перемагає в першому турі виборів президента України, за попередніми даними ЦВК він має 30% голосів виборців. На другому місці - чинний президент України Петро Порошенко з майже 16%.