Екс-політтехнологу Януковича Манафорту дали 47 місяців тюрми

07:58, 08.03.2019
Екс-політтехнологу Януковича Манафорту дали 47 місяців тюрми

Суд у США відправив колишнього політтехнолога Партії регіонів і керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта до в'язниці на 3,9 років. За шахрайство.

Про це повідомляє AP.

Такий вирок виніс Окружний суд штату Вірджинія у четвер, 7 березня.

У серпні 2018 року журі присяжних визнало Манафорта винним за 8 із 18 пунктів обвинувачення, включно з податковими махінаціями, порушенням банкового законодавства і приховуванням рахунків в іноземних банках.

Офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера рекомендував 19-24 років ув'язнення для екс-глави передвиборчої кампанії Дональда Трампа за звинуваченнями у податковому та банківському шахрайстві.

Вже на початку березня 2019 року Манафорт попросив суд призначити йому покарання значно м'якіше, ніж передбачено законом.

Як повідомляла УМ, у Сполучених штатах Пола Манафорта звинувачють за кількома статтями: змові проти держави, відмиванні українських грошей, несплаті податків, незаконному лобіювані і змові з метою перешкодити правосуддю і спроби чинити тиск на свідків.

У серпні 2018 у США Манафорта визнали винним у відмиванні українських грошей. Журналістам вдалося дізнатися, що в Україні Пол Манафорт керував тіньовим урядом. За час роботи на Януковича Манафорт офіційно заробив 14 мільйонів доларів.

Причетність Пола Манафорта та його роль у втручання Росії у вибори в США у 2016 році ще розслідують. Наразі відомо, що за час роботи на Віктора Януковича Пол Манафорт 18 разів літав до РосіїДокази у цій справі викрали та опублікували хакери. Згідно з опублікованими даними, зв'язок із російською розвідкою Манаформ підтримував через "колишнього розвідника Росії" Климника. Сам Килимник це заперечує як і свій зв'язок із ГРУ РФ.

Іншу справу - про лобізм Манафорта зараз розглядає федеральний суд у Вашингтоні. Й за цим звинуваченням Манафорта чекає ще один вирок. Його оголосять 13 березня.