Пола Манафорта у США визнали винним у відмиванні українських грошей

09:53, 22.08.2018
Пола Манафорта у США визнали винним у відмиванні українських грошей

Пол Манафорт може сісти за ґрати на 80 років за фінансові махінації (фото: АР)

Пола Манафорта, екс-консультанта Віктора Януковича, суд присяжних визнав винним за 8 із 18 пунктів обвинувачення, які стосувалися фінансових махінацій під час роботи на екс-президента України та його соратників із Партії регіонів.

Про результати засідання колегії присяжних в суді Александрії у штаті Вірджинія повідомляє Reuters.

П’ять пунктів обвинувачення Пола Манафорта стосуються ухиляння від сплати податків, 1 - недекларування іноземних банківських рахунків згідно вимог законів США, а також ще 2 пункти - щодо банківського шахрайства.

За іншими пунктами присяжні не досягли консенсусу, тому суддя їх не прийняв.

Якщо суддя погодиться із висновком присяжних, Полу Манафорту загрожує до 80 років за ґратами.

Після того, як Манафорта визнали винним, Центр визначення та підрахунку терміну ув'язнення Пенітенціарного бюро повинен порахувати термін відбування покарання.

На спеціальному судовому слуханні прокурори і сторона захисту висловлять думки з цього приводу, але рішення суддя ухвалюватиме одноосібно.

Пол Манафорт вдруге постане перед судом за роботу на Віктора Януковича і Партію регіонів. Цього разу судовий процес розпочнеться у вересні. Пола Манафорта звинувачують у роботі в якості іноземного агента без відповідної реєстрації у США.

Після втрати роботи в Україні, де він, за даними слідства "отримав" 60 мільйонів доларів, Пол Манафорт перейшов на роботу до Дональда Трампа та очолив його передвиборчий штаб на виборах у 2016 році.

Дональд Трамп назвав вирок ганебним та заявив, що Пол Манафорт не має жодного стосунку до "російської змови".

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний довів зв’язок Кремля та штабу Трампа у 2016 році через співпрацю Пола Манафорта і Олега Дерипаски з Сергієм Приходьком.

Як повідомляла "УМ", на час суду Пол Манафорт перебуває під вартою, щоб запобігти тиску на свідків.