Перша фотокнига традиційного вбрання вийшла в Україні, фото

15:03, 12.12.2023
Перша фотокнига традиційного вбрання вийшла в Україні, фото

Візуальний довідник містить унікальні фотографії Анни Сенік, яка працює у напрямку етнофотографії понад 11 років. (Фото: Анна Сенік)

Книгу "Ukrainian Folk Fashion | Українська традиційна мода. Етнофотографія", яка розповідає про українське традиційне вбрання видало видавництво CP Publishing.

 

Як інформує УМ, візуальний довідник опублікований видавництвом CP PUBLISHING і включає унікальні фотографії Анни Сенік.

 

Візуальний довідник містить унікальні фотографії Анни Сенік, яка працює у напрямку етнофотографії понад 11 років.

 

У співпраці з колекціонерами, музеями, фаховими етнографами та народними майстрами вона відтворює український народний одяг і створює яскраві, атмосферні фотосесії, відомі в Україні та за кордоном.

Фотороботи, створені протягом багатьох років Анною Сенік, демонструються у новій книзі. На світлинах, представлених у виданні, зображені одяг, традиційна вишивка та прикраси дев’яти етнографічних регіонів України.

 

"Нова книга — про надзвичайний талант Анни Сенік, про унікальний український народний одяг, а також про генетичну красу українок — героїнь фотозйомок. Видання сподобається всім, хто цікавиться і закоханий у традиційне українське вбрання та культуру, хто шукає для себе джерела натхнення у багатогранних національних звичаях.

 

Також це ідеальний подарунок іноземним друзям по всьому світу, які вчергове відкриють для себе унікальну культурну спадщину України", — коментує вихід книги видавчиня CP Publishing Люсія Бондар.

 

До співпраці над книгою видавництво також залучило відомого українського етнографа Юрія Мельничука, який написав ґрунтовні тексти про особливості вбрання, вишивки та прикрас кожного представленого регіону. Таким чином, фотогід традиційним українським одягом став ще й історичним довідником.

 

Як повідомляла УМ, Нетлінні обереги: книжкою про збережені вишиті українські символи зачитуються Європа і весь світ.