Капела «Дударик» та 15 тисяч хористів виконали Гімн України в Ризі, відео

10:27, 09.07.2023
Капела «Дударик» та 15 тисяч хористів виконали Гімн України в Ризі, відео

«Дударик» у Латвії заспівав Гімн України разом із 15 000 хористів

У місті Рига (Латвія) відбувся 150 ювілейний хоровий фестиваль. Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» взяла участь і виконала Гімн України із 15 000 хористів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба капели у коментарі Укрінформу.

 

«До фестивалю прикута увага усієї Латвії і світової громадськості впродовж цілого тижня. І головним цьогорічним висловом (меседжем) є декларація підтримки українського народу у боротьбі за незалежність і за саме існування. В такий спосіб Латвія промовляє до цілого цивілізованого світу - Перемога буде за Україною!»,- наголосив керівник та диригент «Дударика» Дмитро Кацал.

 

«Дударик» - єдиний закордонний колектив, запрошений на цю подію. Цей фестиваль вважається найбільшою хоровою подією в світі. Окрім того, він є шедевром усної і нематеріальної спадщини людства. Вселатвійське свято пісні і танцю проводиться з 1873 року кожні п'ять років.

 

Одночасно на фестивалі збираються понад 40 тисяч виконавців.

 


У репертуарі фестивалю - народні та класичні хорові пісні, які виконувалися акапельно, проте останнім часом сучасні популярні пісні були теж включені в репертуар.

 

Як повідомляла УМ,  Національна капела «Дударик» завдяки благодійному мистецькому марафону завершила збір коштів на безпілотник для 24 ОМБр імені Короля Данила.