Національна капела «Дударик» зібрала кошти на дрон для Королівської бригади

18:36, 27.10.2022
Національна капела «Дударик» зібрала кошти на дрон для Королівської бригади

«Дударик» направив кошти для армії на покупку безпілотника

Національна капела «Дударик» для українських військових 24 ОМБр імені Короля Данила зібрала кошти на безпілотник завдяки благодійному мистецькому марафону. Наступним кроком стане покупка зимового спорядження для ЗСУ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

 

Зазначається, що завдяки концерту «Дударик та Друзі», який пройшов у межах мистецького марафону зі збору коштів на безпілотник для 24 ОМБр вдалося дозібрати 150 тис. грн, що на 50 тисяч більше, ніж потребувалось, щоб закрити збір на безпілотник.

 

«Це була зустріч львів’ян, які невербально домовились прийти і закрити збірку для 24 ОМБр. Наш концерт слугував доброю нагодою для цього діла. Такої солідарної спільноти ще пошукати! Невдовзі хлопці випустять це птаство нам на перемогу, а кацапству на лихо», - розповів керівник Дударика, заслужений діяч мистецтв України, диригент Дмитро Кацал.

 

 

Збірка з другого концерту піде на зимовий комплект для захисників.

 

Другий концерт «Дударик та друзі» відбудеться 22 листопада у театрі Марії Заньковецької.

 

Разом з національною чоловічою капелою виступлять Соломія Чубай, Олег Онещак, Наталя Рибка-Пархоменко, Микола Береза, Олександра Люта, Юрій Йосифович, Уляна Горбачевська, Віталій Боднар, Марія Онещак.

 

Як відомо, про збір грошей на безпілотник Львівська хорова капела оголосила 9 вересня. Мета збору – 2 млн грн. Відтоді музиканти вирушили у європейське турне, влаштували благодійні концерти у Польщі, Німеччині, Австрії, а також провели низку виступів у Львові.

 

Як повідомляла УМ, від перших тижнів повномасштабної війни український гурт «Без Обмежень» включився на допомогу Батьківщині, яка воює.

 

За ці вісім місяців хлопці дали десятки концертів в Україні та за кордоном і зібрали 8 мільйонів гривень для ЗСУ.