Hay Festiva: Жадан отримав в Уельсі медаль за музичну творчість

13:11, 05.06.2023
Hay Festiva: Жадан отримав в Уельсі медаль за музичну творчість

Сергій Жадан:"Отримав медаль за музичну творчість на Hay Festival в Уельсі. Дякую організаторам за підтримку України. Медалі не ношу, тому продам на якому-небудь аукціоні". (Фото: Фейсбук Сергій Жадан)

Сергія Жадана, українського поета, письменника, волонтера та лідера гурту Жадан і Собаки нагородили медаллю за музичну творчість організатори фестивалю Hay Festival, який відбувся в Уельсі.

 

Як інформує УМ, про це Сергій Жадан повідомив у Фейсбуці.

 

Він зазначив, що медаль він хоче продати на аукціоні, а виручені кошти передати на «щось корисне».

 

«Отримав медаль за музичну творчість на Hay Festival в Уельсі. Дякую організаторам за підтримку України. Медалі не ношу, тому продам на якому-небудь аукціоні. А кошти передам на щось корисне. У будь-якому разі — всім спасибі», — написав він.

 

Гурт Жадан і Собаки виступив на Hay Festival у суботу, 3 червня, на сцені Wye Stage.

 

«Ска-ансамбль Жадан і Собаки, до складу якого входять шість учасників — це гурт, який визначає музичну сцену Східної України. Їхня кар'єра, яка триває два десятиліття, включає два відомі студійні альбоми. Приєднуйтесь до них на вечір танців, гарної музики та пісень, які змусять вас думати та відчувати», — так анонсували організатори фестивалю український гурт.

 

Гурт Жадан і Собаки поділився фото з концерту на фестивалі і подякував організаторам за драйв. Та анонсував виступ у Лондоні вже у середу, 7 червня.

 

Нагадаємо, український письменник Сергій Жадан у межах свого благодійного туру в США зустрівся в Нью-Йорку з американським кінорежисером Джимом Джармушем.

 

У Нью-Йорку  5 березня відбувся аукціон, на якому на користь ЗСУ були продані бойові прапори добровольчого формування «Хартія» з підписами бійців. Аукціон організував поет Сергій Жадан, який також виставив на торги свої дві книжки з підписами головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного.

 

Наприкінці лютого гурт Бумбокс спільно з Сергієм Жаданом презентували кліп на саундтрек до воєнної екшн-драми Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21».

 

Як повідомляла УМ, Сергій Жадан: «Ворог намагається витіснити нас поза межі нашої нормальності».