Студенти Української академії лідерства привезли до Європи 50-кілограмову книгу «Злочин без покарання»

18:48, 03.05.2023
Студенти Української академії лідерства привезли до Європи 50-кілограмову книгу «Злочин без покарання»

Книга «Злочин без покарання» вагою у 50-кілограм і 6 тисяч сторінок висвітлює злочини російського агресора (Фото агенції Bickerstaff.942)

Студенти Української академії лідерства створили книгу «Злочин без покарання» (Crime Without Punishment), в якій розповідається про злочини РФ, та привезли її до Європи.

 

Книга вагою у 50-кілограм і 6 тисяч сторінок символізує 6 тисяч дітей, яких викрали російські окупанти. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Детектор медіа.

 

На створення книги, яка є алюзією до російської класики, "надихнув" ордер на арешт дитячої омбудсменки РФ Марії Львової-Бєлової у суді в Ґаазі. 

 

«Ордер – це відносно невеликий документ, що не передає усієї ваги злочинів РФ проти людяності, навмисних спроб стерти етнічну і національну ідентичність вивезених українських дітей. І зважаючи, що нікого так і не було затримано, наразі це – злочин без покарання», – пояснили творці книги. 

 

Ідея створення книги належить українській креативній агенції Bickerstaff.942. Водночас в агенції зазначають, що книга ще не завершена, адже чимало матеріалів про викрадення дітей окупантами лишаються засекреченими.

 

Керівниця УАЛу Євгенія Матейчук зазначає, що хоче звернути увагу Європейського Союзу, щоб притягти до відповідальності усіх російських злочинців, які розпочали геноцидну війну в Україні та депортували тисячі дітей з рідних домівок.

 

«Сучасна російська класика пишеться кров’ю – це злочин, який відбувається прямо зараз, і ця книга пишеться прямо зараз. Яка буде її кінцівка і чи з’явиться в кінці логічна розв’язка, а злочинці отримають покарання – залежить від того, чи буде тривати підтримка України, чи світ все ж таки "втомиться" і злочинцю все зійде з рук», - розказує креативний директор Bickerstaff.942 Ілля Ануфрієнко.

 

Нагадаємо, що за офіційними даними росіяни депортували близько 19 тисяч українських дітей з окупованих територій.

 

Як повідомляла УМ, «Над прірвою. 200 днів російської війни» Володимира Горбуліна: історики  підрахували, що Україна веде 23-тю війну за свою незалежність проти агресивної та надзвичайно впертої Росії-Московії.