У день 90-річчя Любомира Гузара до друку готують книгу спогадів Блаженнішого

12:14, 26.02.2023
У день 90-річчя Любомира Гузара до друку готують книгу спогадів Блаженнішого

"Блаженнішому Любомири Гузару сьогодні виповнилося б 90 років. (Фото: Фейсбук Портал. Видавничо-освітній проект)

Видавництво "Портал" у день 90-річчя з Дня народження Любомира Гузара оголосило про початок важливого культурного проекту, присвяченого Блаженнішому.

 

Як інформує УМ, про це 26 лютого йдеться на Фейсбук-сторінці видавництва.

 

"Ми готуємо до друку книжку спогадів, записану наприкінці його життя на його особисте прохання. Це буде книжка від імені Любомира Гузара зі збереженою автентичною мовою, завдяки чому читач зможе відчути магію спілкування з цією видатною людиною", - йдеться у повідомленні.

 

Вихід книжки заплановано на кінець вересня цього року.

 

Над нею працюють: упорядник – Lesya Kharchenko, авторка документального фільму «Сходи Якова», наукові редактори – Ярослав Грицак і Viktor Yelenskyi.

 

Частиною книжки буде генеалогія Блаженнішого, досліджена до 1640 року, над якою працювала племінниця Любомира Гузара Марія Рипан та історик Євген Чернецький. Продюсер книжки – Галина Глодзь (Acid Drinker). Літературні редактори – Юрій Бедрик і Оксана Шалак. Арт-директор – Oleg Gryschenko. Керівник видавничого проекту – Olena Khirgii.

 

"Блаженніший Любомир Гузар належав до тих поодиноких видатних людей, як Андрей Шептицький і Василь Стус, які самим своїм існуванням змінювали суспільство, направляли його у складні часи. Сьогодні, у часи війни, нам як ніколи потрібно чути голос Блаженнішого Любомира", - зазначають видавці.

 

Як повідомляла УМ, за кордоном удвічі зріс попит на українські книги.