До роковин повномасштабного вторгнення швейцарський митець підсвітив будівлі у Львові, фото

09:51, 23.02.2023
До роковин повномасштабного вторгнення швейцарський митець підсвітив будівлі у Львові, фото

швейцарський митець Геррі Хофштеттер підсвітив будівлі львівської Ратуші, вокзалу, Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла та Львівської Національної опери. (Фото: Телеграм МКІП - Міністерство культури та інформаційної політики)

Геррі Хофштеттер, митець зі Швейцарії підсвітив будівлі у Львові до роковин повномасштабної війни.

 

Як інформує УМ, про це в Телеграмі повідомила пресслужба МКІП.

 

«Цього разу швейцарський митець Геррі Хофштеттер підсвітив будівлі львівської Ратуші, вокзалу, Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла та Львівської Національної опери», - йдеться у повідомленні.

 

 

Зазначається, що у межах арт-туру містами України «Вшанування пам'яті. Світло для надії» всесвітньо відомий художник зі світла «фарбує» будівлі й пам’ятники у символічні патерни в кольорах державного прапора.

 

Акція солідарності приурочена до роковин повномасштабного вторгнення росії в Україну.

 

 

Під час арт-туру, який триватиме з 22 по 27 лютого, на відомих будівлях всі охочі зможуть побачити художні проєкції, присвячені річниці повномасштабної війни в Україні, а також українські символи незламності.

 

Додамо, що в зв'язку з можливими провокаціями з боку росії 23-24 лютого проводяться роботи з укріплення музейних установ для захисту експонатів.

 

 

Як повідомляла УМ, тиждень київських письменників в українській Вікіпедії триває до 28 лютого.