Труну Кікабідзе у Тбілісі покрили прапорами Грузії та України

18:44, 18.01.2023
Труну Кікабідзе у Тбілісі покрили прапорами Грузії та України

За рішенням сім'ї, труну Кікабідзе покрили двома прапорами – грузинським і українським. (Фото: News Georgia)

На церемонії поховання грузинського актора й музиканта Вахтанга Кікабідзе у Тбілісі офіційний Київ представлятиме міністр культури Олександр Ткаченко.  

 

Труну артиста покрили двома прапорами – грузинським і українським 

 

Як інформує Україна молода, про це 18 січня повідомляє News Georgia з посиланням на джерело в посольстві України.

 

Прощання проводитимуть 19 січня у Великому концертному залі тбіліської філармонії. Планують, що Ткаченко зачитає заяву президента Володимира Зеленського.

 

«Кікабідзе активно підтримував Україну і любив бувати там із концертами. 2013 року йому надали звання заслуженого артиста України»,– пише News Georgia.

 

«Sova» повідомляє, що із 17 грудня у церкві Кашветі в центрі Тбілісі проводять панахиду, вшанувати пам'ять артиста приходять тисячі людей.

 

За рішенням сім'ї, труну Кікабідзе покрили двома прапорами – грузинським і українським. За заповітом його поховають на Верійському цвинтарі у Тбілісі, поряд із могилою матері.

 

Легендарний артист помер 15 січня 2023-го, проживши 84 роки.

 

Зеленський висловив співчуття сім'ї та землякам Кікабідзе, назвавши його «другом, який завжди був поруч». 

 

«Велика людина великого народу. Легенда, на яку ми всі рівнялися. Світла пам'ять митцю та співчуття близьким»,– написав він. 

 

До поста Зеленський прикріпив фото, зроблене 24 серпня 2021 року в Києві, коли він під час параду до Дня незалежності України вручав Кікабідзе орден імені Ярослава Мудрого V ступеня.

 

Після початку збройної агресії РФ Кікабідзе відмовлявся виступати в окупованому Донецьку, а коли РФ розпочала повномасштабне вторгнення, виступив на підтримку України, засудив російську агресію, також він підтримував українських військових.

 

У Росію він відмовився їздити ще у 2008 році, коли РФ напала на Грузію.

 

Як повідомляла УМ, грузинський кіноактор, естрадний співак, сценарист, кінорежисер, автор пісень, депутат Вахтанг (Буба) Кікабідзе помер на 84-му році життя.