Режисер Віктор Онисько загинув у бою на Донбасі, фото

00:10, 02.01.2023
Режисер Віктор Онисько загинув у бою на Донбасі, фото

Режисер монтажу, ротний ЗСУ Віктор Онисько «Тарантіно» турбувався про своїх бійців і не ховався за їхніми спинами. (facebook.com/olga.birzul)

Талановитий український режисер монтажу, ротний ЗСУ Віктор Онисько з позивним «Тарантіно» героїчно загинув у важкому бою на Донбасі наприкінці грудня минулого року.

 

Віктор відомий тим, що до вторгнення працював над серіалами та такими фільмами як  «Черкаси», «Сторожова застава», «Захар Беркут», «Незламна» та «Віддана».

 

Як інформує Україна молода, про важку втрату повідомила його Ольга Бірзул у Facebook в неділю, 1 січня.

 

«Моє серце назавжди залишиться в страшному 2022-му. Тому що в ньому залишився ти. Мій герой. Моє кохання. Моє все. Не знаю, як далі жити й дихати без тебе. Не знаю, чи зможу колись знову мріяти....

 

Ти мав монтувати кіно, але "монтував" воєнну реальність як ротний. Двічі на нулі - Херсонщина і Донбас. Без жодної можливості на побачення. Ти дуже втомився, але беріг своїх побратимів.

 

Ти переживав за кожну втрату. Ти казав, що на війні немає більшої тортури, ніж повідомляти родинам про загиблих. Тепер і я відчула це на собі. Моє серце розривалося, коли твій воїн ридав у слухавку і присягався мені, що не знав кращої людини і командира», - написала вона.

 

У полеглого воїна залишилася 9-річна донька Захарія, яка заспокоювала маму після звістки про смерть батька.

 

Кажуть, що герої не вмирають. На жаль, вмирають. І вмирають зараз тисячами, назавжди залишаючи своїм рідним невиліковні душевні рани. Я була би вдячна долі за поранення, інвалідність, ампутацію, птср.. та будь-що, тільки б ти був живий. Але нам не пощастило. Я більше ніколи не зможу сховатися у твоїх обіймах, почути твій голос, сміятися над твоїми жартами і сперечатися годинами про кіно.

 

Від тебе у мене лишилася тільки 9-річна дівчинка з твоїми сірими очима. Завдяки тобі вона мала фантастичне дитинство з мотоциклами, велосипедами, наметами, лижами, музикою, балканськими горами та берлінськими концертами. І коли я добу захлиналась у потязі від сліз, вона гладила мене по голові і казала, що тато боровся за нашу свободу, ми ніколи про це не забудемо, тато завжди буде в наших думках. Наша з тобою маленька доросла. Одна з тисяч невинних дітей, чиїх батьків вбила клята русня», - написала пані Ольга.

 

 

У листі до друга Віктор Онисько написав, що отримав важке героїчне завдання (і це не помилка командування), що «бійка буде епічна». На випадок своєї смерті він просив друга передати дружині, що «то було недарма», а доньці Захарії – що він завжди буде поруч з нею…

 

Колеги та друзі Ониська у соціальних мережах публікували спогади про загиблого героя. Вони писали, що він був людиною з великим серцем та талантом, кіноспільнота зазнала важкої втрати.

 

 

Як повідомляла «УМ», наприкінці грудня під Бахмутом в бою загинув український телевізійний режисер, військовий ЗСУ Олег Бобало.