Режисер Олег Бобало загинув у бою під Бахмутом

01:05, 23.12.2022
Режисер Олег Бобало загинув у бою під Бахмутом

Олег Бобало – режисер телевізійних фільмів, рекламних роликів, телепередач, який змынив камеру на зброю. (facebook.com/oleg.bobalo)

Український телевізійний режисер, військовий ЗСУ Олег Бобало загинув у бою з російськими окупантами під Бахмутом на Донеччині.

 

Як інформує Україна молода, про важку втрату повідомив український оперний і драматичний режисер Євген Лавренчук у Facebook.

 

«Щойно стало відомо, що під Бахмутом загинув мій колега та приятель, режисер Олег Бобало.

 

Олега Бобало більше нема. Перед очима пронеслися миттєвості дитинства,  спільні зустрічі Нових років, час, коли ми разом виступали у львівському молодіжному театрі "Дебют", а потім, й в театрі Бориса Озерова», – написав пан Лавренчук.

 

 

Згодом дружина режисера, акторка Анна Яремчук підтвердила смерть чоловіка:

 

«Я реально не знаю як жити без тебе. Для друзів: я не знаю коли буде похорон, Олега ще не привезли, не знаю коли привезуть (казали, два-три дні, от і рахуйте від учора). Коли буду знати – напишу. Хотіла написати "це не справедливо", але хіба є справедливість у нашому житті?».

 

За її словами, по справедливості, він мав би знімати кіно. «Він мав би бути затребуваний у цій галузі. Натомість у нас дома стояв автомат і купа військових “ніштячків”, що передавала мама з Америки, для хлопців», - написала пані Яремчук.

 

І додала: «Хотів він бути військовим? – ні. Хотів він кіномайданчик змінити на окопи? – ні. Мав би він пройти через всю війну цілим і неушкодженим? – так. Бо я так молила Бога зберегти мого Олежку… А тепер я не знаю, як жити без тебе в усіх сенсах. Я була такою, тому що ти підсвічував мене зсередини. Тепер світло згасло».

 

 

Колеги режисера згадують пана Олега як чудову людину, доброго друга, талановитого режисера, креативну людину з великими творчими планами.

 

Зокрема, однокурсниця й колега Бобала Анастасія Атаманчук написала наступне: «Зовсім нещодавно збирали гроші на автівку для його підрозділу. П’ять днів тому він залишив у себе на сторінці допис щодо “славнозвісного” закону 8271… (про посилення кримінальної відповідальності військовослужбовців – Ред.).

 

Так боляче… Так нестерпно… Так підло… Немає таких слів, щоб висловити все те, що зараз відчуваю.

Олеже, спочивай з миром. Апостол Петро вже підшукує для тебе кінематографічне містечко в Раю».

 

Зауважимо, Олег Бобало – режисер телевізійних фільмів, рекламних роликів, телепередач. Зняв короткометражний фільм "Структура кави або "Абзац" за оповіданнями Богдана Жолдака.

 

Як повідомляла «УМ», днями у бою під Білогорівкою загинув колишній бранець Кремля Геннадій Афанасьєв. Йому було 32 роки.