Музей ткацтва на Київщині понівечили та обікрали росіяни

15:22, 26.07.2022
Музей ткацтва на Київщині понівечили та обікрали росіяни

Рашисти використовували старовинні рушники замість ковдр, а деякі експонати слугували спальними місцями

Російські варвари під час тимчасового захоплення Київської області понівечили чимало експонатів з Музею ткацтва в селі Обуховичі, частину майна було викрадено.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба  у Телеграмі.
 
«На Київщині від рук російських загарбників постраждали ряд пам’яток історичної та культурної спадщини. На жаль, втрат зазнав і Музей ткацтва в Обуховичах. У його колекції зберігались унікальні ткані полотна української майстрині-вишивальниці Ганни Верес»,– зазначив Кулеба.
 
За інформацією Кулеби, росіяни понівечили майно музею, а полотна й рушники використовували замість ковдр та завіс, облаштовуючи таким чином спальні місця. Частину ж експонатів під час свого відходу з Київської області загарбники викрали.
 
«Росіяни нестимуть відповідальність за завдані злочини. А ми, попри все, мусимо зберегти та відновити для наступних поколінь культурні надбання нашого народу»,— наголосив Кулеба. 
 
За даними Міністерства культури та інформаційної політики, станом на 22 липня від початку повномасштабного вторгнення росія скоїла 434 злочини проти культурної спадщини України.
 
Як повідомляла УМ, унікальні  мозаїчні панно Алли Горської зруйновані внаслідок обстрілів російськими військами у тимчасово захопленому Маріуполі.