Художник Максим Гладько присвятив серію картин псу Патрону

14:10, 06.06.2022
Художник Максим Гладько присвятив серію картин псу Патрону

Художник з Черкащини Максим Гладько зображає відомого чотирилапого улюбленця Патрона у різних ракурсах (Фото: Суспільне/ФБ-сторінка Максима Гладька)

Заслужений художник України Максим Гладько із Черкащини створює картини про зіркового чернігівського пса Патрона, який «працює» в ДСНС сапером. 

Відомий чотирилапий зображений у різних сюжетах: дружба Патрона з англійським бульдогом або поєдинок з двоголовим орлом.
 
Як інформує Україна молода, своїми роботами Максим Гладько ділиться у соцмережі Facebook. 
 
У майстерні художника Максима Гладька є багато картин, а одна з серій робіт присвячена псу Патрону. Цю серію автор не вважає витвором мистецтва – картини з героїчним собакою більше призначені для оцифрування.
 
 
«Не пишуться пейзажі із натюрмортами останнім часом, вирішив спробувати себе в анімалістиці»,– написав митець, коли виклав одну зі своїх робіт.
 
Головне полотно Максим назвав «Пес Патрон і Руська БорZа».
 
Це алегорія – Росія/Україна. Такий кумедний представник України пес Патрон і борза – тут гра слів", – говорить художник.
 
 
А тут пес Патрон тисне лапу англійському бульдогу – такий сюжет придумала дружина художника.
 
 
На цій картині собака справляє потреби на ворожу техніку – митець підписав полотно "Пес Патрон і 40 тонн металобрухту".
 
 
Зрештою, на одній з картин митець зобразив перемогу Патрона над двоголовим орлом, який присутній на гербі країни-окупанта РФ.
 
 
 
 
Ця картина завершила анімалістичну серію робіт Максима Гладька.
 
Нагадаємо, зірковий український пес навіть встиг познайомитися з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.
 
Як повідомляла УМ, чернігівський пес Патрон, який допомагає надзвичайникам, встиг не лише стати зіркою TikTok, але й отримати у Каннах премію "Пальмовий пес" – найпрестижнішу кінонагороду, яку отримують чотирилапі.