Пес Патрон отримав премію на Каннському кінофестивалі

08:10, 28.05.2022
Пес Патрон отримав премію на Каннському кінофестивалі

Чернігівський пес Патрон став справжньою кінозіркою— він отримав нагороду на Каннському фестивалі (Фото ДСНС)

Відомий в Україні та за її межами пес чернігівських саперів Патрон, який допомагає виявляти вибухові пристрої, залишені російськими військовими, отримав Каннську премію Palm Dog Award.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє ДСНС України на своїй сторінці у Фейсбук. 

У французьких Каннах чернігівському псу-рятувальнику Патрону на кінофестивалі «Пальмовий пес» присуджено премію. Це найпрестижніша у світі кінопремія, якою нагороджують чотирилапих! А оскільки Патрон дійсно став зіркою світової кінохроніки за останні пару місяців, жюрі одноголосно вирішило, що наш хвостатий піротехнік достойний «Пальмового» статусу.
«У холлі Гранд-готелю сьогодні було оголошено цю приємну для нас новину. На жаль, Патрон дізнався про свій зірковий статус дистанційно. Однак після перемоги наш маленький герой відвідає світову кіностолицю, аби провести автограф-сесію для своїх фанів»,— йдеться у повідомленні.
 
Нагадаємо, пес Патрон допомагає чернігівським піротехнікам виявляти боєприпаси на території області. У соціальній мережі "Інстаграм" має понад 200 тисяч підписників та є улюбленцем українців.
 
Як повідомляла УМ, пес Фауст заскочив в окоп і став справжнім чотирилапим побратимом нацгвардійця Ігната.