«Зірки», які за рублі продаються: Валерій Гергієв, Світлана Лобода, Філіп Кіркоров, Ані Лорак.

17:37, 04.03.2022
«Зірки», які за рублі продаються: Валерій Гергієв, Світлана Лобода, Філіп Кіркоров, Ані Лорак.

«Хоровод» путіна – заслужені артисти України

Є приказка про те, що коли втрачають голову,– за волоссям не плачуть. Путін і команда його прихвоснів у владі змалілої до бандитського «сходняка» російської федерації після початку повномасштабної війни в Україні 24 лютого 2022 року  - хотіли обезголовити нашу країну за три дні.


За 72 години, як бажалося,  ніхто орді не здав Київ. Уже минає й восьма доба, що є визначальною для утвердження стійкості Української нації.  Військо маємо менше, аніж у нападника. Однак  незламна сила духу українців у протистоянні путінській армії. Бо ми на своїй землі.


На жаль, є людські втрати, підло розбомблені ворогом частини  прекрасних українських селищ і міст - утім немає сумнівів, що незалежна держава Україна вистоїть.  Тому варто подбати і про «волосся»: те, що в час війни декому здається другорядним і не на часі.


Без гармонії зі світом


Уже наступного дня після повномасштабного наступу на Україну  росії європейські медіа почали наповнюватися інформацією про відмову у співпраці зарубіжних партнерів митцям, які є друзями президента країни-агресора.


«Російський диригент Валерій Гергієв не в гармонії зі світовою думкою», - так підписало фотографію  агентство Франс-Прес (AFP). Уже 24 лютого керівника Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі, відомого своїми теплими зв'язками з Кремлем,  раптово виключили з концертів, якими він мав диригувати у Віденській філармонії в Австрії та Карнегі-холі у Нью-Йорку в США.


Класична музика, статусна у цивілізованому світі, в Україні залишається бути  цікавою з багатьох причин не дуже великому числу людей. То чому має особливо хвилювати  у цей непростий час нас прізвище Валерія Гергієва? Бо він – народний артист… України із 2004-го.  Присвоювали звання «за вагомий  особистий  внесок  у розвиток культурних зв'язків між Україною та російською федерацією,  багаторічну плідну  творчу діяльність». А через два роки нагородили ще й орденом Ярослава Мудрого.


Й ось тепер, коли російська орда намагається завоювати тисячами танків і сотнями ракетних ударів незалежну державу Україна, зарубіжні  країни  дають «от ворот – поворот» трубадурам кремля, а ми залишаємо їх зі званнями і нагородами.


Ей пара дамой


Нарешті згадала, що вона є  «украинская певица»  (точніше би було казати «народжена у Києві») екс-«Віагра» Світлана Лобода, відома переважно специфічними власними образами та кліпами. У концерті на проросійському «Інтері» з радянськоорієнтованою  назвою «Победа. Одна на всех» у 2015-му, до слова,  виконувала: «Ах, война, что ты, подлая, сделала».


Лобода, за її ж словами, останні 4 роки працювала у росії - країні, яка ще 2014-го анексувала український Крим і вела з того року воєнні дії на Сході України. І лише тепер виконавиця пісні «Пора домой»  із Європи ллє крокодилячі сльози: «Я хачу сказать, что в моей стране, в Украине, происходит полномасштабная война», «людей убивают»…


Якщо пробувати вслухатися у сказане за 2 хвилини у поширеному слізному відео, то не почуєте конкретних слів про те, що це Росія веде повномасштабну війну проти України.  


«Мы все маленькие люди, ничего не можем»,  - звучить спочатку. А потім: «Среди моих подписчиков – 10 млн росиян, я вас умоляю, давайте остановимся», «Ну, мы же все хотим мира».


Тобто, як і до тепер, до повномасштабної війни росії проти України, - позиція Світлани Лободи лишається «і вашим, і нашим». І не варта би була згадок ця «дрожащая», чий образ використовували і  використовують проросійські сили для маніпулювання, якби із 2013 року не мала звання заслуженої артистки України.


Українці, які відстоюють незалежність своєї держави, хочуть перемоги над злочинним путінським режимом, який убиває та руйнує; покарання злочинців  і миру.


А у час воєнного стану варто би було прийняти непопулярне рішення позбавлення звань держави Україна усього «хороводу» путіна – персонально кожного, хто підспівував російському недофюреру із 2014 року, закриваючи очі на  незаконне захоплення росією українських територій. А в тому колі псевдонародних та псевдозаслужених - й Анні Лорак, і Філіп Кіркоров, і ще немало сумнівних «зірок», які за рублі продаються.