«Штраус в опереті»: 10 років на сцені Національної оперети

13:54, 25.12.2021
«Штраус в опереті»: 10 років на сцені Національної оперети

Диригентка-постановниця, народна артистка Оксана Мадараш (у центрі) із виконавцями. (Фото надане пресслужбою Національної оперети)

На сцені Національної оперети України у Києві три дні поспіль звучить музика родини Штраусів: ніжна і витончена, весела і запальна, наповнена радістю і щастям.

 

Цьогоріч ювілей проєкту – «Штраус в опереті» 10 років на сцені. За цей період було презентовано понад 100 прем’єрних номерів! Понад 30 з них вперше виконувалися в Україні!

 

Театр співпрацює із Віденською музичною бібліотекою та з Австрійським культурним форумом. І завдяки цій співпраці, а також дослідницькій роботі диригентки-постановниці проєкту – народної артистки України Оксани Мадараш Національна оперета України щороку представляє чудові прем’єри.

 

Цього разу вперше в Україні було виконано арію Аніни «Що мені шанс дав» з оперети Йоганна Штрауса-сина «Ніч у Венеції» та «Штраус-фантазія» Йоганна Штрауса-сина, Йоганна Штрауса-батька та Йозефа Штрауса.

 

«Оркестр – це мій інструмент. І я на ньому граю, повністю пропускаючи через себе кожен рух, кожну ноту, кожну фразу. Відчуття, які я проживаю – особливі. Наш театр має чудовий балет, хор, вокалістів, які майстерно відкривають для наших слухачів нові мелодії блискучих вальсів, іскристих польок та веселих кадрилей», – каже диригентка-постановниця, народна артистка Оксана Мадараш.

 

Вишукана, романтична, пронизана флюїдами позитиву та добра музика славетної родини музикантів Штраусів дарує шанувальникам особливий, піднесений настрій, а колектив Національної оперети дивує і вкотре радує яскравою, оновленою концертною програмою, багатою на оригінальні номери, приємні несподіванки і незабутні сюрпризи.

 

Десятий, ювілейний Штраус-концерт у Національній опереті України наповнений сюрпризами, яскравими інтерпретаціями, новими відкриттями ще незвіданих музичних скарбів родини Штраусів.

 

«Штраус в опереті» - 10 неповторних музичних програм, 10 років незмінної любові та відданості шанувальникам.

 

Як повідомляла "УМ", в Києві Національна оперета України представила прем’єру постановки «Амадеус», в якій показано драму взаємин двох сучасників Моцарта (Вольфганга Амадея) і Сальєрі.