Дитячий фільм «Казка про гроші» став доступним на онлайн платформі Takflix

10:45, 20.12.2021
Дитячий фільм «Казка про гроші» став доступним на онлайн платформі Takflix

Фільм «Казка про гроші» заснований на повісті «Йом-Кіпур, або Судний день» письменника українського походження Володимира Короленка. (facebook.com/Taleofmoney)

Український повнометражний художній фільм «Казка про гроші» режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко, який заснований на повісті «Йом-Кіпур, або Судний день» письменника українського походження Володимира Короленка став доступним онлайн на платформі Takflix.

 

Як інформує Україна молода, в компанії Takflix  повідомили, що стрічка доступна українською мовою з англійськими субтитрами на всіх територіях.

 

«Казка про гроші» - це історія про сільського парубка Левка, який стає свідком містичного дивного зникнення місцевого єврея Янкеля після чого привласнює його шинок. Будучи вже багатим і знатним чоловіком, повністю втрачає голову від багатства та хоче ще, й іще. Коли він геть втрачає здатність до співчуття, дружби та кохання, нечиста сила добирається до нього. Врятуватися Левко може тільки якщо зрозуміє свої помилки.

 

Важливо підкреслити, що «Казка про гроші» отримала приз від Академії Індійського кінофестивалю (ICFF) та відзнаку журі за «Особливий фільм».

 

Картина створена Національною кіностудією художніх фільмів імені О.Довженка. Продюсер фільму — Олесь Янчук, автор сценарію — Віктор Гресь.

 

Зйомки картини проходили в Києві та в Національному музеї народної архітектури та побуту України.

 

 У фільмі знімалися Андрій Ісаєнко («Захар Беркут», «Кіборги»), Ірина Мак («Спіймати Кайдаша», «Mia Donna»), Анастасія Карпенко, Михайло Кукуюк, Олександр Кобзар, Костянтин Костишин, Дмитро Суржиков, Микола Боклан, Катерина Качан, Віра Кобзар, Юрій Дяк, Тарас Лазер та інші.

 

 

Як повідомляла «УМ», раніше відбулася прем`єра документального фільму «Хто ми? Психоаналіз українців» в якому досліджують колективні психотравми ХХ століття і те, як вони впливають на сучасних українців.