Актриса Римма Зюбіна святкує золотий ювілей

12:49, 23.08.2021
Актриса Римма Зюбіна святкує золотий ювілей

Римма Зюбіна.

Відома українська актриса Римма Зюбіна сьогодні, 23 серпня, відзначає 50–річчя.

 

Як повідомляє Україна молода, шанувальники, друзі та колеги активно вітають акторку в соцмережах.

 

«Є у мене актриса улюблена.

 

Гордо випростана, не скоцюрблена.

 

Кожна роль – на душі зазубрина.

 

Многа літа тобі, Римма Зюбіна!», - ці рядки, присвячені актрисі, написав поет Олександр Ірванець і побажав «нових ролей – найголовніших».

 

«Стільки в нас «красівих фоток», що, їй богу, не знала яку вибрати. Але і всамих брутальних,гострохарактерних образах достатньо глянути Тобі в очі і відчути всю глибину, об’єм, драматичність твоєї великої душі. Риммочко, моя дорога,хай у тебе буде багато радості і світла, добрих людей, талановитих соратників, щирих і теплих!

 

Яскравих тобі вражень, простих задоволень, натхнення, свободи, творчості! Люблю!», – написала колезі актриса Олеся Жураківська і додала в допис спільне фото, на якому Римму Зюбіну в «брутальному образі» навіть важко впізнати.

 

                                   Римма Зюбіна з Олесею Жураківською.

 

«Многая літа, Римця! Будь щаслива і не дорослішай, дівчино!», – побажала колезі актриса Ірма Вітовська.

 

«Ти завжди у мене асоціюєшся з «дівчиною, у якої в сердці живе вітер». Кохання тобі, наснаги і вітру, теплого серпневого», – написав режисер Сергій Сотниченко.

 

Римма Зюбіна народилася 23 серпня 1974 року в Ужгороді. Зіграла більш ніж 50 ролей в театрі та 100 ролей в кіно та телефільмах.

 

Найвідоміший фільм – «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка. Головна роль у цій стрічці принесла Зюбіній «Спеціальну відзнаку за неперевершене виконання ролі»  на престижному Міжнародному кінофестивалі в Мангейм–Гайдельберг (Німеччина) 2016 року, нагороду «Найкраща жіноча роль» на Міжнародному кінофестивалі в Варні (Болгарія) 2017 року та нагороду за «Найкраще виконання головної ролі» першої Національної кінопремії «Золота Дзиґа»2017,

 

Останнім часом актриса була зайнята в головній ролі у 40–серійному українському комедійному ситкомі «Люся інтерн», прем’єра якого має відбутися 30 серпня на ТРК «Україна».  

 

 

Римма Зюбіна однією з перших з акторською цеху в березні 2014 року після анексії Криму заявила, що відтепер не братиме участь у теле– і кінопроєктах російського виробництва. Відома своєю волонтерською роботою, зокрема, ініціювала й особисто брала участь в акціях на підтримку Олега Сенцова та інших політв’язнів,  

 

Більше про себе та про свою роботу в театрі й кіно актриса свого часу розповідала в інтерв’ю «Україні молодій».