Новий оперний сезон: Рікардо Муті, «Наталка Полтавка» і «Казки Гофмана»

14:08, 12.08.2021
Новий оперний сезон: Рікардо Муті, «Наталка Полтавка» і «Казки Гофмана»

Національна опера розпочне сезон «Наталкою Полтавкою». (Фото з сайту opera.com.ua)

Свій 154-й театральний сезон Національна опера України розпочинає напередодні Дня Незалежності перлинами української класики – оперою Миколи Лисенка «Наталка Полтавка» (18 серпня) та балетом Михайла Скорульського «Лісова пісня» (19 серпня). 

 

Загалом на новий сезон у головного оперного театру країни грандіозні плани, якими поділився генеральний директор, художній керівник Національної опери України Петро  Чуприна: «Великою честю для усього колективу вважаю те, що саме на нашій сцені силами наших артистів 23 серпня відбудеться великий святковий концерт з нагоди 30-річчя Незалежності України для численних зарубіжних гостей, запрошених на цю урочисту подію».

 

За словами гендиректора театру, 29 вересня планують виконання Реквієму Дж.Верді під орудою всесвітньо відомого маестро Рікардо Муті. Так  вшанують  80-ті  роковини трагедії Бабиного Яру.

 

«29 жовтня у концертному виконанні відбудеться прем’єра містичної опери легендарного французького композитора Жака Оффенбаха «Казки Гофмана». Повномасштабну постановку цього твору плануємо здійснити на нашій сцені в кінці сезону, залучивши відомого європейського режисера Тоні Палмера, з яким підготовча робота триває вже близько року», - каже Петро Чуприна.

 

На  21 – 23 жовтня заплановано Всеукраїнський фестиваль балету.  А 24 жовтня на сцені  театру має відбутися заключний концерт Конкурсу імені Євгенії Мірошниченко.

 

Нова версія опери «Травіата» Дж.Верді в постановці Анатолія Солов’яненка – якщо не завадять коронавірусні негаразди -  буде представлена 26 листопада. Також не полишають надії завершити балет «Красуня і чудовисько», постановку якого незадовго до передчасної смерті розпочала балетмейстерка, художня керівниця балетної трупи Національного академічного театру опери та балету України імені Тараса Шевченка Аніко Рехвіашвілі (2013-2019).

 

А найближчим часом  у серпневій афіші театру заявлені:

 

20 серпня - оперно-балетний вечір, що складається з двох одноактних вистав - опера «Служниця-пані» Перголезі (виконавці головних партій - Сусанна Чахоян, Олександр Бойко, партія клавесина – Ліана Косович) та балет «Шехеразада» за участі Анастасії Шевченко, Сергія Кривоконя, Михайла Загреби.

 

25 серпня – героїчно-романтичний балет «Грек Зорба» М.Теодоракіса. У головних ролях: Ярослав Ткачук (Грек Зорба), Ольга Кіф’як-фон-Крамер (Марина), Віталій Нетруненко (Джон).

 

26 серпня – опера Дж.Пуччіні «Мадам Баттерфлай» (Чіо-Чіо-Сан) в постановці легендарної Ірини Молостової  (у головних ролях – Лілія Гревцова, Валентин Дитюк, Геннадій Ващенко).

 

27 серпня – витончений балет «Жизель» А.Адана за участі Тетяни Льозової (Жизель) та Микити Сухорукова (Альберт).

 

29 серпня - діамант світової балетної класики  «Лебедине озеро» Петра Чайковського у постановці Валерія Ковтуна за участі Ольги Голиці та Станіслава Ольшанського.

 

31 серпня – балет «Віденський вальс» (балетмейстер-постановник – Аніко Рехвіашвілі, диригент-постановник – Олексій Баклан).

 

Квитки надходять у продаж поступово – за два тижні до заявленої дати вистави, нагадує пресслужба театру. Національна опера України, насамперед, турбується про своїх шанувальників, тому і ввела ці невеличкі обмеження в часі придбання квитків. І це виключно для того, щоб глядачі не мали проблем з переносами вистав, або поверненням квитків. Ми всі живемо в карантинному просторі і ситуація з переходом з однієї карантинної зони в іншу, на превеликий жаль, заздалегідь непердбачувана.

 

Відповідно до діючих карантинних вимог все ще  незмінними залишаються обов‘язкове дотримання глядачами маскового режиму та соціальної дистанції. І при вході  до театру проводиться температурний скринінг гостей театру.

 

А от квіти для улюблених артистів уже дозволили приносити і дарувати!