Пані України: депутатка Яна Зінкевич стала моделлю для ляльки Барбі, відео

20:58, 15.04.2021
Пані України: депутатка Яна Зінкевич стала моделлю для ляльки Барбі, відео

Яна Зінкевич стала моделлю для всесвітньо відомої ляльки Барбі в рамках проєкту «Barbie: Пані України».

Народна депутатка від фракції «Європейська солідарність», командир добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич долучилася до лялькового проєкту популяризації відомих жінок України.

 

Зокрема, пані Зінкевич стала моделлю для всесвітньо відомої ляльки Барбі в рамках проєкту «Barbie: Пані України».

 

Як інформує Україна молода, про це обраниця повідомила у соцмережах.

 

«Це справжня дитяча мрія. Нещодавно мене запросили стати моделлю... для легендарної ляльки Barbie. Відчуття фантастичні! Колись, малечею, я мріяла про нову ляльку Barbie, а тепер стала нею)) Майстриня Анастасія Недолуженко перевершила усі очікування, ще й вручила "моїй" ляльці жовто-блакитний прапор! Все як у житті», - написала Яна Зінкевич у Facebook.

 

Колега волонтерки по фракції «ЄС» Марія Іонова відреагувала на цю новину так: «Яна Зінкевич, ми тобою неймовірно пишаємось! Приклад мужності і людяності для хлопчиків і дівчат. Дякуємо авторам і організаторам проекту! Надихаючі історії!».

 

Зазначається, що над проєктом «Barbie: Пані України» працювали десятки талановитих лялькових майстрів України. Ляльку у візку з Яни Зінкевич робила одеситка Анастасія Недолуженко.

 

Загалом зроблено 36 ляльок, прототипами їх стали відомі особистості минулого та сьогодення, які внесли вагомий вклад у культуру України, залишили слід в історії, власними силами досягли успіху.

 

Також ляльками Барбі стали художниця Марія Башкірцева, княгиня Євпраксія (донька Мстислава Володимировича), княжна Либідь, поетеса Леся Українка, реперка Альона Альона, перша жінка-капітан на Чорному морі Берта Рапопорт, медична волонтерка Катерина Ножевнікова та ще кілька десятків жінок сучасної та давньої історії.

 

У проекті також є ляльки Трипільської жриці, Квітки Цисік, Катерини Білокур, Руслани, Ольги Фреймут та інших відомих жінок. Виставки ляльок демонструватимуть в Одесі та Києві.

 

 

Лялька Яни Зінкевич - під номером 19.

 

"Просто неймовірно бути поруч в рейтингу з Княгинею Ольгою, Лесею Українкою та іншими неймовірними українками!", - пише Зінкевич.

 

І додає: «Хлопчики та дівчатка повинні змалечку розуміти, що справжні цінності - це перш за все рівність, взаємопідтримка, право на недискримінацію та можливість обирати будь-яку професію, що відповідає твоєму справжньому покликанню. Діти мають рости з переконанням, що мрії досяжні. Головне проявити наполегливість і працювати на повну, долаючи різноманітні стереотипи та ламаючи всілякі упередження».

 

На сайті проєкту зазначають про Яну Зінкевич: «Українська медик-доброволець. Начальниця Медичного управління та реабілітації бійців УДА. Командирка Медичного батальйону «Госпітальєри». Депутатка Верховної Ради, голова підкомітету з питань військової медицини. Після перенесених операцій та реабілітації пересувається в інвалідному візку».

 

«Це дуже круто! Наша Яна Зінкевич стала моделлю для омріяної дівчатками ляльки Барбі. Насправді, Яна — чудова. І це прекрасно, що рольовою моделлю для дівчаток обрано справжню, цілеспрямовану, ідейну, патріотичну Яну», — підтримала участь волонтерки у проєкті Ірина Геращенко.

 

До речі, кожен може проголосувати за найкращу модель, а автори трьох робіт, які отримають більшу кількість голосів, будуть нагороджені грошовими грантами. Тож проєкт підтримає ще й українських лялькарів у їхній творчості. Голосування триватиме до 18 квітня. А також має розвіяти стереотипи, що для досягнення мрії щось може стати на заваді.