У Львові прощаються зі знаменитим режисером Романом Віктюком, наживо

12:44, 23.11.2020
У Львові прощаються зі знаменитим режисером Романом Віктюком, наживо

Біля домовини рідна сестра Данута Віктюк, внучка Наталя Федоришин та внучаті племінники Катерина і Борис Віктюки.

У понеділок, 23 листопада, у Львові прощаються з режисером Романом Віктюком. Поховають народного артиста України на Личаківському кладовищі у родинному гробівці поруч з батьками.

 

Домовину з тілом Романа Віктюка уже виставили для прощання на сцені Театру юного глядача. Саме тут він розпочав свою акторську діяльність після навчання у Москві. З режисером прощаються його родичі, друзі та близькі.

 

"Це свята людина. Він нас завжди називав дітьми – племінників і племінниць. Усі ми завжди були діти, а він для нас – братиком. Ми безмежно його любили і будемо любити. Дуже складно і дуже неочікувана смерть. Для всієї родини це дуже велика втрата", – розповів племінник Романа Віктюка Борис Віктюк.

 

О 12 годині розпочалася громадська панахида. Біля домовини Романа Віктюка виступатимуть його колеги.

 

Прощання з Романом Віктюком у Львові / Фото 24 каналу

 

О 13:30 домовину виноситимуть з театру та йтимуть до церкви Святого Андрія, де відбудеться відспівування та молитовний чин.

 

 

О 14:30 учасники церемонії похорону слідуватимуть за катафалком пішки та проведуть режисера в останню путь на Личаківське кладовище. Поховають митця на полі №70 Личаківського кладовища.

 

Під час руху процесії можливі ситуативні перекриття руху. Як уточнили у пресслужбі патрульної поліції Львівської області, по маршруту буде забезпечено супровід та можливі ситуативні перекриття:

 

 

"О 9.00 виїзд з площі Галицької 7 до Першого українського театру для дітей та юнацтва (Гнатюка 11). Далі, о 13.30 піша хода пройде від Першого українського театру для дітей та юнацтва (Гнатюка 11) до храму святого апостола Андрія (Соборна 3а). О 13.30 колона пройде від храму святого апостола Андрія (Соборна 3а) і рушить до Личаківського цвинтаря (Мечникова 33)", – повідомили в поліції.


Як повідомляла УМ, український режисер Роман Віктюк помер у віці 84 років у Москві в одній із лікарень. У жовтні чоловіка госпіталізували з коронавірусом. Після тимчасового покращення стану здоров'я йому знову стало гірше. Його перевели у реанімацію, де він і помер 17 листопада.

 

Спочатку ЗМІ називали причиною смерті режисера анемію мозку, але 18 листопада офіційно стало відомо, що Віктюр помер через тромбоемболію – закупорку судин, яка часто супроводжується ішемічним інфарктом.