Режисер Леонід Садовський помер від побоїв у Харкові

09:16, 17.11.2020
Режисер Леонід Садовський помер від побоїв у Харкові

Леонді Садовський казав, що для нього сенс життя - це усміхнені, щасливі люди.

Відомий режисер, 71-річний завідувач кафедри театральної майстерності Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського Леонід Садовський помер у лікарні від тяжких тілесних ушкоджень після нападу на вулиці в Харкові.

 

Як інформує Україна молода, про смерть режисера повідомляє поліція Харківської області.

 

За даними слідства, 14 листопада постраждалий отримав декілька ударів по голові, коли повертався додому через пустир. Зловмисник напав на режисера ззаду і побив, від чого той втратив свідомість.

 

Отямившись, пан Леонід прийшов додому і розповів про подію дружині, яка викликала бригаду медичної допомоги. Садовського шпиталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, де 16 листопада він помер.

 

Харківський Будинок актора імені Леся Сердюка повідомляє, що напали саме на режисера Леоніда Садовського.

 

 

Місцеві ЗМІ вказують, що режисера було жорстоко побито з невідомих причин, коли він пізно ввечері повертався додому з аптеки. Через сильні удари невідомим тупим предметом по голові Садовський отримав серйозні черепно-мозкові травми.

 

За даним фактом слідчим Московського відділу поліції проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 8 років тюремного ув’язнення.

 

На даний час поліція здійснює оперативно-слідчі дії, спрямовані на встановлення особи правопорушника та його затримання.

 

У Харківському Будинку актора імені Леся Сердюка зазначають, що Леонід Садовський був талановитим режисером театру та кіно:

 

"Заслужений діяч мистецтв України, завідувач кафедри театральної майстерності Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського, він багато часу приділяв молодим акторам, створивши для них особисту творчу майстерню. Колеги та студенти згадуватимуть його як талановиту людину з щирим серцем".

 

 

Леонід Садовський народився 1 серпня 1949 року в місті Єнакієве Донецької області. Здобув освіту в Донецькому інституті мистецтв, потім 30 років працював в університеті ім. Котляревського, створив понад 40 вистав у театрах України - від Харкова до Одеси.

 

Його режисерські роботи відомі в театрах України та за її межами. Він також працював у кіно та на телебаченні, був головним режисером Харківського театру для дітей та юнацтва.

 

"Я фаталіст. Принцип простий: якщо дуже хочу – досягаю. Якщо ж чогось не досягнув – значить, не дуже хотів. Хотів би пожити в Німеччині. Бував там кілька разів на гастролях. Бачив багато усміхнених людей. Для мене сенс життя – це щасливі люди", - казав Леонід Садовський журналістам два роки тому…

 

 
Як повідомляла "УМ", народний артист СРСР, радянський і російський актор театру і кіно вірменського походження Армен Джигарханян помер на 86-му році життя у суботу, 14 листопада близько шостої ранку.