Армен Джигарханян помер на 86 році життя

08:55, 14.11.2020
Армен Джигарханян помер на 86 році життя

Армен Джигарханян знімався в кіно із 1960-х років.

Народний артист СРСР, радянський і російський актор театру і кіно вірменського походження Армен Джигарханян помер на 86-му році життя у суботу, 14 листопада близько шостої ранку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив друг артиста Артур Согомонян у коментарі російським ЗМІ в суботу вранці.

 

"На жаль, Армен Борисович помер. Серце зупинилося о шостій ранку", - сказав пан Согомонян у коментарі "Інтерфаксу".

 

І додав, що причиною смерті стали вік і хвороби артиста.

 

Зауважимо, що у 2014 році Армен Джигарханян відмовився підтримати анексію Криму й не підписав лист артистів із підтримкою діяльності Путіна. Він описав дії Путіна щодо України вірменським прислів'ям: «Один дурень кинув великий камінь у воду, а сто розумних не можуть витягнути. Це для мене очевидна річ. Я нічого не підписував і нікуди не телефонував».
 

Нагадаємо, у квітні 2018 року Джигарханян був госпіталізований в одну з московських клінік з інфарктом, перебував у комі. Потім артист відновився і повернувся до репетицій у театрі. Згодом він переніс ще кілька госпіталізацій, лікарі підозрювали гіпертонічний криз і невралгію, але серйозних захворювань не виявляли.

 

Пізніше Армен Джигарханян неодноразово проходив планові обстеження в лікарнях.

 

 

Пану Джигарханяну було 85 років (народився 3 жовтня 1935 року).  Він знімався в кіно із 1960-х.

 

З 1996 року був президентом і художнім керівником Московського драматичного театру. Відомий за ролями в таких фільмах як "Здрастуй, це я!", "Нові пригоди невловимих", "Собака на сіні", "Здрастуйте, я ваша тітка", "Місце зустрічі змінити не можна", "Тегеран-43", "Місто Зеро", "Паспорт", "Царевбивця".