«Київські солісти» запрошують у Польщу: музична подорож з Олександром Пірієвим

18:00, 19.12.2019
«Київські солісти» запрошують у Польщу: музична подорож  з Олександром Пірієвим

Один із найпрофесійніших музичних продюсерів України — організатор проведення понад 500 подій, серед яких масштабний триетапний проєкт «Три С: Сильвестров-Скорик-Станкович» у Києві, «Чайковський fest» у Тростянці, Kharkiv Music Fest і багато-багато інших у різних містах — у Національній музичній академії імені Петра Чайковського 23 грудня проведе другий концерт з іменного циклу "Музичні історії світу з Олександром Пірієвим". Цього разу засновник порталу академічної музики Music-Review Ukraine з понад 10-літньою історією, віолончеліст і вже два роки як продюсер музичних програм мовника «UA: Українське радіо» жанглюватиме знаннями про цікавинки польської музичної культури, яка часто перетинається з вітчизняною і є частиною світової.

 

Звичайно, найближче відчути чуттєву музику Фредеріка Шопена можна у Варшаві, відвідавши один із найкращих там музеїв композитора. Утім, чому він став символом Польщі, спочатку варто почути ще у Києві. Як і розповіді про Вітольда Лютославського – одного зі стовпів європейського авангарду ХХ століття; народженого на Вінничині Яна Падеревського, який став головним піаністом у Польщі і водночас залишився в історії як успішний політик; Кшиштофа Пендерецького, який отримав рекордні для класичної музики три нагороди «Греммі».

 


      Така пожива для розуму – у супроводі гри висококласних професіоналів. Гратимуть музиканти камерного ансамблю «Київські солісти» під орудою Ігоря Пучкова. Партії фортепіано виконає спеціальний гість Йожеф Ермінь, один з найвідоміших піаністів України, який буквально днями отримав звання народного артиста. Він - лауреат вітчизняних премій імені Левка Ревуцького та Станіслава Людкевича, який за запис компакт-диска з творами Кароля Шимановського був нагороджений польською премією «Фридерик». 

 

Професор і завідувач кафедри спеціального фортепіано Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка встигає бути постійним учасником міжнародних фестивалів «Контрасти», «Київ Музик Фест», «Прем’єри сезону» (Україна), «Варшавська осінь», «Музика у старому Кракові», «Дні української культури» (Польща), «Фестиваль Бріттена і Шостаковича», Menhir Festival (Швейцарія), «Схід-Захід» (Німеччина). Виступав ще в Азербайджані, Німеччині, Франції, Бельгії, Швейцарії, Канаді, Мальті. А тепер почарує своїм виконанням поціновувачів у Києві. На кларнеті зіграє лавреат міжнародних конкурсів Станіслав Павлович.
       У «Концерт №2: Польща» з циклу "Музичні історії світу з Олександром Пірієвим" звучатимуть твори Фредеріка Шопена, Вітольда Лютославського, Генрика-Миколая Гурецького і Кшиштофа Пендерецького.

 


        Щоби зацікавити незвичайним проєктом, згадаємо, відповіді на які питання уже отримали ті, хто не відмовив собі у задоволенні пізнати більше класичну музику, відвідавши перший концерт "Музичних історій світу з Олександром Пірієвим". Усі вони знають, як німецький композитор Йоганн Себастьян Бах опинився на вершині музичного Олімпу і чому його співвітчизника Георга Фрідріха Генделя визнають найповажнішим композитором Британії; чому 14-та фортепіанна соната Людвіга ван Бетховена — «Місячна» і хто надихнув Фелікса Мендельсона на написання музики, яка стала головним весільним маршем.

 

Олександр Пірієв (у центрі) спродюсував понад 500 музичних проектів.
Фото агенції Ukr Artists.