У Софії Київській на фестивалі високого мистецтва виконали «Кавову кантату» українською мовою

08:06, 12.06.2019
На території «Софії Київської» днями презентували Другий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kiev Stage. Це була своєрідна прелюдія до основних подій 16-26 серпня, міні-панорама його програми.
Цьогорічний посил фестивалю — звуки міста, адже людство не уявляє себе у вакуумному просторі тиші. Музика — це звукове повітря. Вона лунає з динаміків телефонів, нею сповнений медійний простір і, звісно, вулиці великих і малих міст. Завдання сучасної музичної культури не перекричати інших. Галасу вистачає. Треба ідентифікувати себе у звуковому хаосі і збудувати власний простір, до якого інші прагнутимуть долучитися. Саме тому фестиваль Bouquet Kiev Stage має на меті показати різноманіття звукової палітри і пропонує кожному створити свій власний звуковий Bouquet. 
Одинадцять днів, з 16 по 26 серпня, у серці столиці — Національному заповіднику «Софія Київська», безкоштовно (досить лише придбати вхідний квиток на територію музею, а це всього 20 гривень) лунатиме класична, електроакустична, експериментальна та джазова музика. 
Музична частина фестивалю матиме дві програми щовечора. Концерти, котрі заплановані на 18-ту, об’єднані символічною для Києва назвою «Площі і пагорби». Саме о цій порі звучатимуть кращі зразки класичної музики у супроводі камерних і симфонічних оркестрів. А вже о 21-й розпочинатиметься гра у звукові експерименти. 
 
Загалом у програмі цьогорічного Bouquet Kiev Stage понад 20 концертів, 200 музикантів з різних країн світу, які даруватимуть свою майстерність слухачам. Серед них — Гай Мінтус (Ізраїль), Андрій Бєлов (Німеччина), Андрій Бондаренко (Швейцарія-Україна), Міша Циганов (США), Лаура Марті, Назгуль Шукаєва, Мирослава Которович, Національний президентський оркестр, етногурт «Даха Браха», Quator Elysee (Франція), Airbone Extended (Австрія), Kiev Tango Project та багато інших. 
Важливими напрямками фестивалю є ще й воркшопи з диригентського й вокального мистецтва, інтерактивні програми для людей літнього віку та інклюзивних дітей, кінопокази та художні виставки. Ну, і звісно — «бесіди під ясенем» із кращими представниками різних сфер діяльності.
Загалом, фестивальна атмосфера є невимушеною, цікавою і багатогранною. Це проілюструвало завершення прелюдійно-фестивального вечора. Слухачам запропонували вишукане виконання музики  Баха українськими музикантами Luna ensemble у концерті «Розтопи моє серце». Насамкінець — «Кавова кантата» українською (решта творів звучала мовою оригіналу).