15-річний ювілей перемоги «Диких танців» Руслани (фото)

14:15, 16.05.2019
15-річний ювілей перемоги «Диких танців» Руслани (фото)

Після Євробачення Руслана отримала звання Посла доброї волі ООН міжнародної організації UNICEF в Україні (фото надане агенцією Master Management)

Фани і команда співачки Руслани Лижичко відсвяткували річницю першої перемоги України на Євробаченні. Рівно 15 років тому - 15 травня - з піснею Wild Dances ("Дикі танці") вона тріумфально виборола перше місце у міжнародному співочому конкурсі - 2004. 
 
"Це був прорив моєї країни, це був прорив українських енергії та драйву! - коментує переможиця змагання виконавців у Стамбулі. - Я ніколи не забуду тієї миті, коли пролунало The winner is Ukraine. Найкрутіші слова за все моє життя!"
 
Співачка переконана, що показаний тоді в її "Диких танцях" образ України - екзотичної, драйвової, енергійної, унікальної, оригінальної країни, про яку світ ще мало знає - залишився до сьогодні у всьому світі.
 
За ці роки Руслана презентувала своє концертне шоу більш, ніж у 40 країнах на всіх континентах.
 
 
Руслана пообіцяла зробити ще не одну перемогу. Співачка, яка віднедавна активно пропагує перехід на чисті джерела енергії, конкретизувала: "Ми готуємось до дуже великого міжнародного проекту "Місія Go 100% Renewable Energy!".
 
Днем раніше у Парижі було проанонсовано подію RenewDay, яку готують представити у Боні 22 червня. "Ми започатковуємо День чистої енергії світу! Чи це не круто?!" - каже Руслана Лижичко.
 
 
Цікаві факти про перемогу Руслани на Євробаченні-2004:
 
1. У 2004 році Україна брала участь у конкурсі вдруге. Руслана представляла країну з піснею Wild Dances і Україна вперше перемогла у міжнародному конкурсі Євробачення.
 
2. Руслана у Туреччині встановила рекорд за кількістю набраних балів - 280. За всі 49 років існування конкурсу це була рекордна кількість балів на той момент.
 
3. Виступ Руслани оцінили всі країни-учасниці та дали бали, окрім Швейцарії.
 
 
4. Музику до переможної пісні Wild Dances ("Дикі танці") написала сама співачка, надихнувшись музичними традиціями гуцулів. Слова до пісні написали Олександр Ксенофонтов, Джеммі Махе, Фейней, Шерена Дугані за участю Руслани.
 
5. У Стамбулі, під час прес-конференцій, Руслана сама грала на трембіті й навчала журналістів та всіх присутніх грі на унікальному українському музичному інструменті.
 
6. Під час однієї з репетицій Руслани трапився конфуз: співачка з балетом так енергійно танцювали, що розбили сцену з надміцного скла, у яку було вмонтовано безліч екранів. Організаторам довелося зупинити репетиції учасників на кілька годин, аби відремонтувати головну сцену.
 
7. Одночасно з нагородою Євробачення Руслана, за підсумками голосування, отримала спеціальну нагороду від преси. Пісня Wild Dances була визнана Найкращою піснею Євробачення!
 
 
8. Близько 20 золотих та платинових дисків у різних країнах світу Руслана отримала за пісню Wild Dances.
 
9. Після перемоги, у травні 2004-го, Руслана отримала звання Народної артистки України.
 
10. Руслана отримала в Лас-Вегасі нагороду World Music Awards за найбільшу кількість проданих у світі альбомів Wild Dances.
 
11. Після Євробачення Руслана отримала звання Посла доброї волі ООН міжнародної організації UNICEF в Україні.
 
 
12. У рамках проведення в Україні пісенного конкурсу Євробачення - 2005, Руслана - як переможець попереднього року - ініціювала великий благодійний концерт у центрі Києва. На запрошення української співачки у ньому взяли участь конкурсанти Євробачення-2005 з семи країн. Цей концерт транслювали телеканали 9 європейських країн.
 
13. Пісня Руслани Wild Dances стала частиною комп’ютерної гри GTA 4
 
14. За 15 років з моменту перемоги Руслана була гостею та членом журі національних відборів на Євробачення таких країн: Мальта, Латвія, Андорра, Кіпр, Словенія, Туреччина, Швеція, Ізраїль, Британія та ін. Руслана стала зірковою суддею українського відбору на Євробачення-2016. Під час відбору та конкурсу співачка активно висловлювала свою підтримку Джамалі, із самого початку прогнозуючи другу перемогу України на конкурсі.
 
 
15. Руслана була хедлайнером Євробачення-2017 в Україні. На сцені конкурсу співачка представила нову пісню It's Magical, написану спеціально для цієї події.