Шмигаль у Трускавці пообіцяв запровадити іпотеку під 5% для всіх

11:29, 02.10.2021
Шмигаль у Трускавці пообіцяв запровадити іпотеку під 5% для всіх

Виїзне засідання так званої «Великої фракції» у курортному Трускавці (Фото: sluga-narodu.com)

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль представив програму діяльності уряду нардепам від монобільшості під час так званого виїзного засідання «Великої фракції» у курортному Трускавці на Львівщині.

 

Зауважимо, що до Трускавця приїхали не лише нардепи від «слуг», але й чимало урядовців та президент Зеленський.

 

Не запросили лише голову Верховної Ради Дмитра Разумкова, якого планують відкликати з посади.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують на сайтах Кабміну та фракції «Слуга народу».

 

За словами прем'єра, до нової програми уряду увійшли спільні напрацювання чиновників, парламентарів та представників Офісу президента, а також понад 500 залучених експертів.

 

"Документ включає найкращі світові практики організації роботи всієї влади. Програма складається з трьох груп національних пріоритетів; громадяни, держава, економіка. Далі йдуть 12 національних пріоритетів, які містять 97 завдань і більш як 2000 заходів", - розповів Шмигаль.

 

Метою програми він назвав: сервіс для громадян; прогнозовані джерела фінансування; досягнення очікуваних результатів; контроль за виконанням.

 

 

Прем'єр зазначив, що зміниться підхід до реалізації програми. Він передбачатиме якісне наповнення документа завдяки залученню експертів, аналітиків, бізнесу та громадськості. А також використання ІТ-інструментів, які дозволять програму ефективно виконувати.

 

"В ІТ-інструмент вже внесені всі завдання, які стоять перед Кабінетом міністрів і міністерствами, сотні показників і таймлайнів, які дозволять в режимі реального часу розуміти як досягаються результати", - сказав пан Шмигаль.

 

При цьому, партія «Слуга народу» інорфмує, що Шмигаль також заявив, що наразі розглядається можливість продовжити іпотечну програму забезпечення житлом. Але не під 7%, а під 5%. І для всіх.

 

За словами, глави уряду, «наступні 2-3 роки ми будемо рухати наші реформи фактично в «бойовому режимі».

 

На думку Шмигаля, Верховна Рада може опрацювати за рік близько 350 законопроєктів, законодавчих ініціатив. Тож за рік ми маємо зробити стільки проривних змін для держави.