Резніков пропонує «руку допомоги» у відновленні Нагірного Карабаху

17:40, 14.04.2021
Резніков пропонує «руку допомоги» у відновленні Нагірного Карабаху

Олексій Резінков під час перебування у місті Агдам у Нагірному Карабасі.

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков запропонував Азербайджану від імені України допомогу у відновленні територій Нагірного Карабаху.

 

Як інформує Україна молода з посиланням на азербайджанське агенство Trend, про це Резінков заявив під час перебування у місті Агдам у Нагірному Карабасі, яке нині перебуває під контролем Баку.

 

Зокрема, український запропонував «руку допомоги» азербайджанським партнерам у відновленні територій.

 

"Упевнений, що наступна наша зустріч матиме зовсім інший фон. Чекаю нової зустрічі в новому Агдамі. Я вітаю вас. Ви перебуваєте на звільненій землі, і я у вас в гостях. Мета моєї поїздки з делегацією - запропонувати руку допомоги Азербайджану у відновленні територій, а також поділитися досвідом", - сказав Резніков оглядаючи руйнівні для міста Агдам наслідки війни. .

 

За його словами, Азербайджан є другом і партнером України, тоді як Київ підтримував і буде підтримувати Азербайджан, поважаючи його територіальну цілісність.

 

"Вважаємо, що ніхто не має права змінювати кордони, які встановлені і визнані на міжнародному рівні. Ми завжди будемо на вашому боці. Вважаємо, що на сьогодні у нас є напрямки для взаємодії і партнерства", - підкреслив пан Резніков.

 

Нагадаємо, раніше Олексій Резніков анонсував нормандську зустріч без Росії. Переговори повинні пройти в форматі Україна - Франція - Німеччина.

 

Також, на його думку, Мінськ не підходить Україні в якості майданчика для проведення переговорів  щодо Донбасу в рамках Тристоронньої контактної групи. Україні доведеться шукати для зустрічей іншу країну та інше місто.

 

Також він планує виселяти з Криму росіян-нелегалів після деокупації півострова.