У світі дешевшає нафта через нову мутацію коронавірусу

11:58, 21.12.2020
У світі дешевшає нафта через нову мутацію коронавірусу

Світові ціни на нафту еталонних марок істотно знизилися.

Світові ціни на нафту еталонних марок почали робочий тиждень з істотного зниження на тлі повідомлень про поширення нового виду коронавірусу COVID-19 у Великій Британії.

 

Дані про нову мутацію коронавірусу вплинули на настрій інвесторів, зазначають учасники ринку.

 

Як передає Україна молода, про це свідчать дані торгів вранці в понеділок, 21 грудня.

 

Так, лютневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures впали на $1,81 (3,46%) - до $50,45 за барель. За підсумками торгів в п'ятницю ці контракти подорожчали на $0,76 (1,5%) - до $52,26 за барель, що було максимумом з 26 лютого.

 

Вартість ф'ючерсу на WTI на січень в електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася на $1,66 (3,3%) - до $47,58 за барель. За попередню сесію контракт подорожчав на $0,74 (1,5%), до $49,10 за барель - максимуму з 25 лютого.

 

Спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI складає $2,87 на користь Brent.

 

Напередодні ціни як на Brent, так і на WTI, завершили зростанням сьомий тиждень поспіль, що було найтривалішим періодом безперервного підйому з жовтня 2010 року.

 

Підтримку ринку останнім часом надавали новини, що стосуються вакцин від COVID-19, а також очікування швидкого прийняття владою США нового пакету антикризових заходів. Але дані про нову мутацію коронавірусу в Британії вплинули на настрій інвесторів, і чорне золото почало дешевшати, зазначають учасники ринку.

 

«Більш жорсткий локдаун у Британії для боротьби з новим штамом коронавірусу і обмеження на поїздки в інших європейських країнах змусили фонди закривати свої довгі позиції. Стурбованість із приводу затягування переговорів щодо Brexit також затьмарила настрої на ринку», - сказав Чійокі Чен із Sunward Trading.

 

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 50,56 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 51,87 долара за барель, що на 49 центів нижче за рівень на час закриття торгів ($52,26).

 

Як повідомлляла "УМ", представники урядів країн Євросоюзу збираються на термінову нараду через новий штам коронавірусу, виявлений у Великій Британії. Засідання відбудеться у Брюсселі в понеділок о 12:00 за київським часом.

 

У неділю прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження локдауну для понад 16 млн мешканців Англії та відмову від послаблень на Різдво через виявлення нового штаму коронавірусу, який на 70% більш заразний, ніж звичайний.

 

З новим штамом пов’язують стрімке зростання кількості заражень, що спостерігається в Англії останні 2 тижні.