Коронавірус: Борис Джонсон каже про новий заразніший штам

10:43, 20.12.2020
Коронавірус: Борис Джонсон каже про новий заразніший штам

Через новий штам коронавірусу у Великій Британії ввели локдаун.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявляє, що у країні виявили новий штам коронавірусу, який може бути на 70% заразнішим.

 

Як повідомляє УМ, про це пан Джонсон написав у соцмережах.

 

За його словами, новий штам коронавірусу може бути на 70% заразнішим. При цьому, поки що немає жодних даних про те, що нова мутація вірусу викликає важчий перебіг захворювання чи відрізняється вищою смертністю.

 

Джонсон додав, що, враховуючи ранні дані про цей новий варіант вірусу та потенційний ризик, який він представляє, британці не зможуть відсвяткувати Різдво, як планували.

 

"Ми жертвуємо своїм шансом побачити коханих цього Різдва, тож маємо більше шансів захистити їхнє життя, щоб ми могли бачити їх на майбутніх Різдвяних святах", - написав британський прем’єр.

 

На інформацію про новий штам вірусу уже відреагували у ВООЗ. Там зазначили, що контактують із владою Британії і будуть ділитися інформацією про вірус по мірі її надходження.

 

Зауважимо, що через поширення нового штаму коронавірусу Нідерланди з 20 грудня ввели заборону на пасажирські авіаперевезення з Великої Британії.