Не фінансуй війну: біля ринку «Столичний» у Києві протестують добровольці

19:03, 20.12.2020
Не фінансуй війну: біля ринку «Столичний» у Києві протестують добровольці

За даними добровольців, «Столичний ринок» досі належить кримінальному авторитету Юрію Іванющенку.

Безстрокову акцію протесту під гаслом «Продаєш і купуєш на «Столичному» - фінансуєш війну на Донбасі» розпочали півсотні ветеранів АТО поблизу ринку «Столичний» у Києві в неділю.

 

Про це інформує Україна молода з посиланням на телеканал «Прямий».

 

Зокрема, десятки бійців Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» встановили великий намет на узбіччі Кільцевої дороги, розгорнули плакати та роздають перехожим листівки.

 

За даними добровольців, «Столичний ринок» досі належить кримінальному авторитету Юрію Іванющенку, більш відомому під прізвиськом «Юра Єнакіївський».

 

І нагадують, що цей соратник експрезидента Віктора Януковича ховається від українських правоохоронних органів в Росії, а його чималі статки є джерелом фінансування російської армії та сепаратистів на Донбасі.

 

«Акція безстрокова. Ми будемо тут стояти до тих пір поки правоохоронні органи не візьмуться за дирекцію ринку і унеможливлять фінансування терористів», – заявила речниця ДУК “Правий Сектор” Діана Виноградова.

 

На ринку закуповують продукти роздрібні торговці та продають їх киянам. Таким чином столичні жителі, не усвідомлюючи того, фінансують війну проти України.

 

Пікетники-ветерани російсько-української війни закликають людей більше не їздити на ринок за закупівлями. І обіцяють, що з 1 січня 2021 всі авто, які будуть перебувати на ринку “Столичний”, автоматично опиняться в електронній базі “Я підтримую окупантів”.